Anasayfa /  Ekonomi

KOBİ Değer Kredisi şartları ne? KOBİ Değer Kredisi veren bankalar hangileri?

Müjdeli haber Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. 13 bankanın katılımıyla cirosu 25 milyon TL altında olan KONİ'lere finansman desteği verilecek. Peki KOBİ Değer Kredisi şartları ne? KOBİ Değer Kredisi veren bankalar hangileri? İşte tüm ayrıntılar..

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2019 19:56

Müjdeli haber Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. 13 bankanın katılımıyla cirosu 25 milyon TL altında olan KONİ'lere finansman desteği verilecek. Peki KOBİ Değer Kredisi şartları ne? KOBİ Değer Kredisi veren bankalar hangileri? İşte tüm ayrıntılar..

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 13 bankanın katılımıyla oluşturulan KOBİ Değer Kredisi Paketini açıkladı. Yıllık cirosu 25 milyon TL’nin altından olan KOBİ’lere yönelik uygun şartlarda finansman desteği başlatılacak. İmalat ve ihracat sektöründeki işletmelere azami 1 milyon TL, diğer sektörlerdeki firmalara azami 500 bin TL kredi desteği sağlanacak. KOBİ Değer Kredisi veren bankalar hangileri? KOBİ Değer Kredisi 2019 şartları ne? 

KOBİ Değer Kredisi paketi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın katıldığı tanıtım toplantısı ile açıklandı.

KOBİ Değer Kredisi veren bankalar hangileri?

KOBİ Değer Kredisi veren bankalar, son anda Şekerbank’ın da eklenmesiyle 13’e yükseldi.

KOBİ Değer Kredisi veren bankalar şunlar:




Albaraka,


Alternatif Bank,


Denizbank,


QNB Finansbank,


Garanti Bankası,


Vakıfbank,


Ziraat Bankası,


TEB,


Halkbank,


Vakıf Katılım Bankası,


Yapı Kredi,


Şekerbank,


Ziraat Katılım




Berat Albayrak ayrıntıları açıkladı

Konuşmasına son anda Şekerbank’ın da katılımcı banka olarak pakete dahil olduğunu belirterek başlayan Bakan Albayrak, “Şekerbank’ın da katılımıyla 13 bankamızla KOBİ Değer Kredi tanıtım programı için bir aradayız” dedi ve KOBİ Değer Kredisi paketinin ayrıntılarını açıkladı.

KOBİ Değer Kredisi paketiyle başta imalatçı ve ihracatçı firmalara olmak üzere tüm sektörlerden KOBİ’lere finansmana erişim desteği sağlanacağını vurgulayan Albayrak, “Tanıtımını yaptığımız kredi paketi ile birlikte başta imalatçı ve ihracatçılarımız olmak üzere tüm sektörlerden yıllık cirosu 25 milyon TL’nin altından olan mikro ve küçük ölçekli KOBİ’lere yönelik uygun şartlarda finansman desteği başlatılıyor. Söz konusu kredi ürünüyle KOBİ’lerimizin işletme sermayesi finansmanına erişiminin kolaylaştırılması mali yapılarıyla beraber üretim, istihdam, ticaret ve ihracat imkan ve kabiliyetinin güçlendirilmesi ana amaç olacak” şeklinde konuştu.

“Hazinemize etkisi yoktur” 

Bakan Albayrak, “Bugün açıkladığımız KOBİ Değer Kredisi veren 13 bankamızın tamamen kendi inisiyatifleriyle böyle bir paketi ortaya koymalarıyla devreye alınmaktadır. Hazinemize etkisi yoktur. Nitekim KGF’nin halihazırda tahsis edilmiş, kullandırılıp ödenmiş olan limitleri içerisinde yapılan bir uygulamadır” bilgisini verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuşmasından ardından 13 banka üst yöneticisi, kredi paketine katılımlarını ifade eden protokolü imzaladılar.

KOBİ Değer Kredisi şartları ne?

Albayrak’ın verdiği bilgilere göre, başta imalatçı ve ihracatçı firmalar olmak üzere yıllık cirosu 25 milyon TL’nin altında olan mikro ve küçük ölçekli KOBİ’lere yönelik uygun şartlarda finansman desteği sağlanacak.

Toplamda 20 milyar TL’lik paket kapsamında, imalat ve ihracat sektöründeki işletmelere azami 1 milyon TL, diğer ticaret ve hizmet sektöründeki firmalara ise azami 500 bin TL kredi verilecek. Paketle, asgari 20 ila 40 bin adet işletmeye finans desteği verilmesi hedefleniyor.

KOBİ Değer Kredisi, 6 ay anapara ödemesiz toplam 36 ay vadeli ve aylık 1,54 faiz oranıyla verilecek.




Yorumlar