Anasayfa /  Ekonomi

Ekonomist Uğur Gürses'ten SWAP kısıtlaması yorumu!

ankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) swap işlemlerine sınırlama getirdi! Swap nedir işlemleri nasıl yapılır ? Swap nedir? Ekonomist Uğur Gürses, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK)SWAP işlemleri kararını Twitter üzerinden değerlendirdi.

Abone ol
Abone ol 13 Ağustos 2018 01:26

Gürses, BDDK'nın SWAP işlemlerine kısıtlama kararı getirmesini Twitter'da yorumladı ve "Swap kısıtlamasının anlamı: Yabancı oyuncular TL borçlanıp bununla dolar satın alıp TL'ye değer kaybettirmesin diye Türk bankalarına 'TL borç verip döviz borç alma' sınırı konması" mesajını paylaştı.




Swap kısıtlamasının anlamı: Yabancı oyuncular TL borçlanıp bununla dolar satın alıp TL'ye değer kaybettirmesin diye Türk bankalarına "TL borç verip döviz borç alma" sınırı konması.


— uğur gürses (@ugurses) 12 Ağustos 2018




SWAP NEDİR?

Swap, kelime anlamı olarak "değiş, tokuş, takas" anlamına gelir. Finans piyasalarında ise; iki tarafın belirli bir zaman dilimi içinde bir varlık ya da yükümlülüğe bağlı olarak farklı faiz ödemelerini veya döviz cinsini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir takas sözleşmesidir.

Forex işlemlerinde, alınan para borç verilir, satılan para ise borçlanılır. Swap bedelleri, işlem yapılan döviz kurunda pozisyon durumuna bağlı olarak, düşük faiz ve yüksek faiz ilişkisine göre hesaplanır


Etiketler Uğur Gürses
Yorumlar