Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kurunda yurt içi veriler etkili olacak!

Bu hafta ekonomide yoğun bir haber akışından bahsetmek mümkün. Özellikle dolar kurunda yurt içi veriler takip edilecek.

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 18:53

Yurt içi ve yurt dışı piyasalar, bu hafta yoğun bir gündemle iç içe. Yurt içi ve yurt dışı verilerin başta dolar/TL paritesi olmak üzere; euro/TL ve altın fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor.

ABD'de bugün Ekim ayı tüketici fiyatları açıklandı. Enflasyon, Ocak ayından bu yana en büyük artış olarak kayıtlara geçti. Bu tablo dolarda kısa vadeli bir değer kaybı açısından yeterli bir veri olabilir. Ekim'de aylık % 0.3, yıllık %2.5 bir enflasyon artışı gözlemlendi. Bu gelişmenin ardından FED'in faizleri gelecek ay artıracağı öngörülüyor.

Yurt içi gelişmelere dönecek olursak; TÜİK yarın Türkiye işsizlik oranını açıklayacak. 16 Kasım'da ise Sanayi Üretimi Endeksi'nin açıklanması bekleniyor. 

Yarın açıklanacak olan işsizlik oranlarında beklentilerin de üzerinde bir oran görüldüğü takdirde, piyasalar bu duruma olumsuz tepki verebilir. Ayrıca Sanayi Üretimi Endeksi de dolar/TL paritesi açısından etkili olabilecek bir veri olarak öne çıkıyor.

Analistlere göre; bu hafta dolar kurunda 5.55 seviyesinin üzerine çıkılmadığı takdirde, 5.30-5.55 bandının süreceği öngörülüyor. Buna ek olarak; 5.30 seviyesinin TL açısından bir direnç olduğu kabul ediliyor. Kısacası TL'nin 5.30'un altına düşmesi kısa vadede beklenmiyor. 


Yorumlar