Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru yüzde 0,18 azaldı! İşte dolar fiyatı...

Dolar kuru, geride bıraktığımız haftada TL karşısında yüzde 0,18 oranında azalarak değer kaybetti. İşte güncel dolar fiyatı...

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2018 12:04

Dolar kuru, geride bıraktığımız hafta Merkez Bankası'nın PPK toplantısında alacağı politika faiz kararını bekleyerek haftanın ilk işlem gününe sınırlı yükseliş ile başlayarak 5,6350 lira seviyesinden işlem görmüştü.

Piyasalar 25 Ekim perşembe günü açıklanacak faiz kararına odaklanırken haftanın ikinci işlem gününe sert yükselişle başlarken 5,73 seviyesinde işlem gördü. Siyasette yaşanan ittifak tartışmaları devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda AKP'ye siyasi rest çekerek yerel seçimlerde ittifak yapmayacağını açıkladı ve piyasalar bu durum sonrası sert tepki gösterdi ve dolar kuru, TL karşısında 5,80 lira bandını aşarak 5,85 lira seviyesine yükselmişti.

Haftanın üçüncü işlem günü 24 Ekim tarihinde ise dolar kuru önceki günkü sert yükseliş seyrini geride bırakarak sakin bir seyirle başladı ve gün içinde 5,7525 liradan işlem görmüştü.

Yurt içi piyasaların Merkez Bankasının faiz kararına odaklandığı 25 Ekim günü ise dolar kuru, TL karşısında güne 5,7270 liradan başladı. Öğle saatlerinde açıklanan TCMB politika faiz kararı sonrası dolar kuru, TL karşısında 5,63 lira seviyesine geriledi.

Haftanın son işlem günü ise dolar kuru, günü yatay seviyede başlarken günü 5,6350 liradan tamamladı.

Dolar kuru, TL karşısında bir önceki haftayı ise 5,64 lira civarında kapatmıştı. Piyasalarda yaşanan bu gelişmelerin ardından dolar kuru, geride bıraktığımız haftayı bir önceki haftaya göre yüzde 0,18 oranında değer kaybederek 5,6350 liraya geriledi.

Dolar kuru, bugün Borsa İstanbul'un işlem yapmaması nedeniyle akşam saatlerinde açıklacak Asya piyasalarına odaklandı. Asya piyasalarında ilk fiyatlanmasını gerçekleştiren piyasalar, yarın sabah saatlerinde serbest piyasada TL karşısında ilk tepkimesini veriyor.

Bugün hafta sonu olması nedeniyle turistik bölgelerde açık olan döviz işlem bürolarında ise dolar kuru, 5,75 liradan işlem görüyor. Bankalararası işlemde ise bugün dolar kuru, TL karşısında makas işlemi nedeniyle 5,45 lira civarından alınırken 5,73 liradan satılarak işlem görüyor.


Yorumlar