Anasayfa /  Ekonomi

Dolar Kuru Trump'ın tehtidlerine nasıl tepki verdi?

ABD Başkanı Donald Trump dün gece geç saatlerde yine Türkiye’ye tehditler savurdu. Dolar kuru bu tehditlere nasıl tepki verdi?

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2019 10:07

ABD Başkanı Donald Trump dün gece geç saatlerde yine Türkiye’ye tehditler savurdu. Dolar kuru bu tehditlere nasıl tepki verdi?

Dolar kuru Trump’ın tehdit dolu Tweet’ine ufak bir tepki verdi. Dolar / TL kuru Türkiye ekonomisi açısından psikolojik sınır kabul elden 5.50 tl seviyelerinde seyrediyor.

Türkiye'ye en son Rahip Brunson krizi nedeniyle özellikte twitter üzerinden bir hayli sert sözler söyleyen ABD Başkanı Donald Trump Ağustos ayı içerisinde dolar kurunu birden 7 TL’nin üzerine çıkarmıştı.

Rahip Brunson krizinin çözülmesinin ardından Trump’ın attığı tweet

“Brunson kararı Türkiye ile ABD arasında iyi, belki de harika ilişkilere yol açacak."

Doları 7 TL’nin üzerine çıkaran o tweet

“Türkiye uzun yıllar ABD’den yararlandı. Şimdi, ülkemizi büyük bir vatansever olarak temsil eden ve muhteşem biri olan rahipi tutuklu tutuyorlar. Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz.

Rahip Brunson’un Türkiye tarafından serbest bırakılmasının ardından kriz sona ererken Trump "Brunson kararı Türkiye ile ABD arasında iyi, belki de harika ilişkilere yol açacak." gibi Tükiye ile ilgili daha sakin açıklamalar yapmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın da faizi yüzde 24’lerin üzerine çıkarmasıyla dolar kuru 5.13 TL seviyelerine kadar çekilmişti

"TÜRKİYE'Yİ EKONOMİK OLARAK MAHVEDERİZ"

ABD Başkanı Trump yaklaşık 5 aydır Türkiye ile ilgili olumlu paylaşımlar yaparken dün gece geç saatlerde yine sosyal medya üzerinden tehditler savurdu.

Trump, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yağacağı olası operasyon için ““IŞİD’in mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye’den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız Kürtler'e saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz.” şeklinde küstahça paylaşımlar yaptı.

 DOLAR KURU TRUMP’IN TWEET’İNE NASIL TEPKİ VERDİ?

 Hafta sonu olması ve piyasaların kapalı olması sebebiyle Trump’ın bu küstah tehdit karşısında dolar kurunda ciddi bir hareket gözlemlenmedi. Dolar kuru teknik ve psikoljik açıdan çok önemli bir direnç seviyesi olan 5.50 TL seviyelerinde seyrediyor.


Yorumlar