Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru için yarın kritik gün!

Yarın gerçekleşecek olan Rahip Brunson'ın 4. duruşması, geçtiğimiz haftadan bu yana düşüş eğiliminde olan dolar kuru açısından kritik önem taşıyor.

Abone ol
Abone ol 11 Ekim 2018 17:33

Yarın gerçekleşecek olan Rahip Brunson'ın 4. duruşması, geçtiğimiz haftadan bu yana düşüş eğiliminde olan dolar kuru açısından kritik önem taşıyor.

Rahip Brunson'la ilgili açıklanacak olan karar, uluslararası piyasaları da yakından ilgilendiriyor. Özellikle dolar kurunda dalgalanmalara neden olan bu gelişme, yurt içi piyasalar için kritik bir öneme sahip. Yabancı ve yerli yatırımcıların, Brunson hakkında verilecek karara göre bir aksiyon alacağı öngörülüyor.

2017'nin son aylarında gözaltına alınan ve tutuklanan, daha sonra ev hapsine alınan Rahip Brunson'a ilişkin gelişmeler, döviz kurlarını da yakından ilgilendiriyor. Özellikle Türkiye-ABD arasında geçtiğimiz aylarda Brunson üzerinden yaşanan gerilim, dolar kurunda sert dalgalanmalara neden olmuştu.

Bugün 6 bandının da altında fiyatlanan dolar kurunun, cari açık rakamları ve Brunson'ın tahliyesine yönelik beklentilere göre fiyatlanmış olabileceği değerlendiriliyor. Ancak analistlere göre;  piyasa beklentilerinin karşılanmaması durumunda dolar/TL paritesinde görülen olumlu seyir, alınacak kritik bir karar sonrasında durumu tersine çevirebilir.

Dolar kuru bugün ne kadar? 

Borsa İstanbul'un kapanışına 1 saatten daha az bir sürenin kaldığı şu dakikalarda; dolar kuru 5.98 alış, 5.99 satış fiyatına sahip.

Bugün sabah saatlerinden itibaren aşağı yönlü bir eğilim içerisinde olan kur, zaman zaman yeniden 6 bandına ulaşsa da, yeniden bu aşağı yönlü bir grafik çiziyor.

Dolar kuruyla birlikte altın fiyatlarında da bir gerileme göze çarparken, BIST 100 Endeksinde önceki günün kapanış seviyesine göre bir artış gözlemleniyor.


Yorumlar