Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru fırladı! TCMB faiz kararı bekleniyor

Dolar kuru, dünü yükselişle kapatması sonrasında yeni güne de yükselişle başlayarak 5,73 seviyesinde işlem görüyor. Piyasalarda TCMB'nin faiz kararı bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 23 Ekim 2018 10:12

Dolar kuru, dünü yükselişle kapatması sonrasında yeni güne de yükselişle başlayarak 5,73 seviyesinde işlem görüyor. Piyasalarda TCMB'nin faiz kararı bekleniyor.

Dolar kuru, yeni haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,51 oranında yükselerek 5,6696 lira seviyesinden kapatması sonrasında yeni güne de yükselişle başladı.

ABD'li rahip Brunson'un serbest bırakılması ile ülkesine dönmesi sonrası düşüşe geçen dolar kuru, TL karşısında yaklaşık 10 günlük seriyle 5,5198 liraya kadar geriledi.

Geride bıraktığımız hafta içinde perşembe günü tekrar yükselişe geçen dolar kuru, tekrar 5,70 lira seviyesinin üzerini gördü.

Bugün 5,74 lira seviyesinin üzerini gören dolar kuru, saat 09:30 itibarı ile 5,7398 lira seviyesinden işlem görüyor.

TCMB FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Dolar kurunun seyrinde en önemli gündem maddesi ise TCMB'nin 25 Ekim tarihinde açıklayacağı faiz kararı bulunuyor. Reuters haber ajansının 15 kurumun katılımıyla yaptığı ankete göre TCMB'nin 25 Ekim'de gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TL'deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi adına politika faizini sabit tutması bekleniyor.

Uzmanlar piyasalarda bir faiz artışı fiyatlanmadığı için beklentilerin aksine bir adımın ya da kuvvetli mesajların Türk Lirasında sert hareketleri beraberinde getirebileceğini belirtiyorlar.


Yorumlar