Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru bugün ne kadar? İşte 17 Aralık 2018 döviz kurları

17 Aralık 2018 günü dolar kuru yeni haftanın ilk saatlerinde piyasada işlem yapmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 6 TL’nin altına kadar gerileyen euro ise eski seviyesine tekrar yaklaştı. Peki, bugün güncel döviz kurları ne kadar ve dolar, euro gibi para birimleri kaç TL?

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2018 09:35

17 Aralık 2018 günü dolar kuru yeni haftanın ilk saatlerinde piyasada işlem yapmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 6 TL’nin altına kadar gerileyen euro ise eski seviyesine tekrar yaklaştı. Peki, bugün güncel döviz kurları ne kadar ve dolar, euro gibi para birimleri kaç TL?





Merkez Bankası'nın faizleri geçen hafta sabit tutması ardından dalgalanan ve cuma günü gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde gözlenen değer kaybına paralel yönünü yukarı çeviren dolar/TL 5.40'ın altında yeni haftaya başladı.



Bankalararası piyasada dolar/TL 5,38 civarında işlem görüyor. 



Euro/TL de 6,06'nın üzerinde hareket ediyor. 



Piyasalar bu hafta Hazine'nin iç piyasadaki döviz, altın ve TL cinsi iç borçlanma sürecini, bugün açıklanacak eylül dönemi işsizlik, ekim ayı sanayi üretimi ve kasım ayı bütçe verilerini takip edecek.



Küresel piyasalarda dünyanın başlıca ekonomilerindeki yavaşlama sinyalleri ABD ile Çin ve başka ülkeler arasındaki ticaret gerilimlerinin ekonomik büyümeye olumsuz yansıdığı endişelerinin canlı kalmasını sağlıyor. 



Piyasalar ABD Merkez Bankası Fed'in sonuçları çarşamba günü açıklanacak toplantıda politika faizini 25 baz puan artıracağı tahmin ediliyor. Faizlerin gelecekteki seyrine dair açıklama ve sinyaller dolar üzerinde belirleyici olacak.




Yorumlar