Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru bugün ne kadar? (19 Haziran 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar 4,72, euro 5,50 civarında hareket ediyor.

Abone ol
Abone ol 19 Haziran 2018 08:59

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar 4,72, euro 5,50 civarında hareket ediyor.

ABD ve Avrupa merkez bankalarının 2008 krizinden beri sürdürdüğü genişlemeci politikalarına kısa vadede son vereceklerine yönelik geçen haftaki kararlarının etkisiyle dolar4,70'in üzerinde işlem görüyor. 



Dolar/TL bankalararası piyasada 4,72 civarında seyrediyor.

Euro/TL de 5,50 seviyesinde hareket ediyor.

DOLAR ENDEKSİ 95'İN ÜZERİNİ GÖRDÜ



ABD Merkez Bankası'nın para politikasında sıkılaştırma yanlısı açıklamalarına karşılık Avrupa Merkez Bankası'nın da sıkılaştırma yanlısı bir dil kullanmamasının ardından yüzde 1'in üzerinde değer kazanarak 95.131'e kadar çıkan dolar endeksi bugün 94.85 civarında işlem görüyor.



Avrupa Merkez Bankası (ECB) geçen yıllarda zor durumdaki euro bölgesi ekonomisine destek olmak için başlattığı tahvil alım programını yıl sonunda bitireceğini açıkladı. Buna karşılık faizlerin gelecek yıl yaz sonuna kadar aynı kalacağının sinyalini vererek yatırımcıların faiz artırım beklentilerini üç ay ötelemesine, yani Eylül 2019'a çekmelerine yol açtı.



ECB'nin aşırı gevşek para politikasının devam ettiğini gösteren bu karardan bir gün önce Fed düzenli faiz artırımlarına devam edeceğinin sinyalini vererek artık kriz döneminde başlatılan aşırı gevşek para politikasını sona erdiğini göstermişti.


Yorumlar