Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kuru bu hafta yüzde 1,22 arttı! İşte dolar fiyatı...

Dolar kuru, bu hafta TL karşısında yüzde 1,22 oranında değer kazandı. İşte dolar fiyatı...

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2018 13:21

Piyasalar bu hafta ABD'nin İran yaptırımlarını ve enflasyon verilerini ele alırken hafta içinde ABD'de yapılan ara seçimlerin ardından Trump'ın agresif politikalarının sınırlanabileceği beklentisi ile dolar kuru yükselişe geçti. Dolar kurunun hafta boyunca izlediği ve TL karşısındaki fiyatları şu şekilde;

Haftanın ilk işlem gününe piyasalar ABD'nin İran yaptırımlarının başlaması ile başlarken dolar kuru, sabah saatlerinde açıklanan enflasyon verisinin ardından dolar 5,47'nin üzerine kadar yükselmişti. Türkiye'nin ABD'nin İran yaptırımlarından resmen muaf tutulduğunun açıklanması ile dolar kuru, TL karşısında 5,35'in altına kadar inerek 3 ayın en düşüğünü görmüştü.

Haftanın ikinci gününe ise kur fiyatı güne düşüşle başlamış ve 5,3050'ye kadar gerilemişti. Dolar kuru, daha sonra gün içerisinde 5,37 lira seviyesinden işlem gördü.

Çarşamba günü ise ABD'deki ara seçimler yapıldı ve seçim sonuçlarının ardından Demokratlar, Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu Cumhuriyetçilerden aldı. Senato'yu elinde tutan Trump, seçim sonuçları ile ilgili "muazzam zafer kazandık" açıklamasında bulunmuştu. Dolar kuru, ABD seçimleri ile gün içerisinde yükselişe geçerek TL karşısında önceki kapanışa göre yüzde 1,23 artışla 5,3765 liradan günü tamamladı.

ABD'de yapılan ara seçimlerin kesinleşmesi ile perşemebe günü, Trump'ın agresif politikalarının sınırlanabileceği beklentisi oluşurken, bu durum küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Dolar, piyasalara yaşanan bu gelişme güne yükselişle başlamış ve gün içerisinde 5,44 lira seviyesinden alıcı bulmuştu.

Haftanın son işlem gününde ise dolar kuru, TL karşısında 5,49 lira sevyesine yükselmiş ve haftayı 5,48 liradan tamamlamıştı.

Piyasalarda yaşanan gelişmelerin ardından dolar kuru, TL karşısında haftalık yüzde 1,22 oranında değer kazancı gösterdi. Dolar kuru, bugün Türkiye'de piyasaların kapalı olması nedeni ile turistik bölgelerde işlem yapan döviz bürolarında 5,50 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dolar kuru, bu akşam saatlerinde Asya piyasalarının açılması ile TL karşısında fiyatlanarak uluslararası piyasalarda ilk işlem görmeye başlayacak. Türkiye piyasalarında ise yarın sabah saat 09:00'da açılacak Borsa İstanbul ile fiyatlanmaya başlayarak ilk işlemini görecek.


Yorumlar