Anasayfa /  Ekonomi

Dolar kritik seviyenin altında! Euro ve dolar kuru son durum

Ulusal ve uluslararası piyasaların FED kararı sonrasındaki tepkisi gözleniyor. Euro ve dolar kurundaki son durum, gerileme yönünde

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2019 16:22

Ulusal ve uluslararası piyasaların FED kararı sonrasındaki tepkisi gözleniyor. Euro ve dolar kurundaki son durum, gerileme yönünde

FED kararının açıklanmasından sonra, Dolar kuru fiyatları 5.20 TL seviyesinin altına geriledi. Son 2 ayın en düşük rakamları olarak değerlendirilen bu değerlerin yanı sıra Euro fiyatları da 5.98 TL seviyesinde bulunuyor.

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) dün akşam Türkiye saatiyle 22:00’da yaptığı açıklamada, faiz oranını sabit tuttuğunu, herhangi bir artırma veya indirime gitmediğini belirtildi. Karara göre faiz 2.25-2.50 aralığında sabit tutuldu.

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın dünkü açıklamaları ve ABD Merkez Bankası'nın açıklamalarıyla 5.23 TL'nin altına kadar gerileyen Dolar kuru, bugün güne yatay seviyeden başladı. Gün içerisinde düşüş eğilimini sürdüren Dolar kuru, en düşük 5.1968 TL seviyesini gördü. Bu rakam, son iki ayın en düşük seviyesi oldu.

Piyasa analistleri Dolar'da 5.13 TL'nin gündeme geleceğini belirtiyor.

FED AÇIKLAMASINDAN SONRA DOLAR VE EURO'DA SON DURUM

Dolar, dün Merkez Bankasının yıl sonu enflasyon beklentilerini aşağıya çeken açıklamalarından sonra 5.28 seviyelerine gerilemişti. FED’in akşam saatlerinde yaptığı faiz açıklamasından sonra Dolar/TL kuru biraz daha geriledi.

Şu anda Dolar kuru 5,19 seviyesinde Euro ise 5,97 Türk Lirası olarak görülüyor.




Yorumlar