Anasayfa /  Ekonomi

Dolar'da düşüş devam ediyor! Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Dolar'da düşüş devam ediyor! Dolar ve Euro ne kadar oldu? Bayram tatili sebebiyle yurt içi piyasaların kapalı olduğu günde dolar gerilemeye devam etti. Dolar/TL, 5.66 seviyesine gerileyerek 17 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2019 13:23

Dolar'da düşüş devam ediyor!  Dolar  ve Euro ne kadar oldu?

Bayram tatili sebebiyle yurt içi piyasaların kapalı olduğu günde dolar gerilemeye devam etti. Dolar/TL, 5.66 seviyesine gerileyerek 17 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Piyasalar bayram tatilinden dolayı Türkiye'de kapalı olurken Türk Lirası uluslararası piyasalarda işlem görmeye devam ediyor. Dolar/TL, güne negatif seyirle başlamasının ardından 5,66 ile 17 Nisan'dan bu yana gördüğü en düşük seviyesine geriledi.

Euro/TL ise 6,42 civarında seyrediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell dün, Fed'in mevcut politikası konusunda rahat olduklarını ve faiz oranlarının uzun süre sabit kalmasını beklediklerini belirterek, "Şu anda politika duruşumuzun uygun olduğunu düşünüyoruz. Faiz konusunda aşağı veya yukarı yönlü bir hareket için güçlü bir durum görmüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Analistler, Powell'in açıklamalarının yatırımcılar tarafından genişlemeyi destekleyici adımlar olarak değerlendirildiğini belirterek, bu durumun gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı değer kazanmasına neden olduğunu söyledi.

Bugün yurt içinde Ramazan Bayramı dolayısıyla piyasaların kapalı olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde perakende satışları ve ABD'de ham petrol stokları başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,7000'in destek, 5,8250'nin direnç konumuna geldiğini kaydetti.




Etiketler Euro kaç lşira
Yorumlar