Anasayfa /  Ekonomi

Altın Fiyatları ne Kadar Oldu?

Vatandaşlar altın fiyatları konusundaki araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 17:22

Toplumun her katmanından insanın düzenli olarak arama motoru Google'da aradığı altın fiyatları bugün ne kadar oldu

Ortak hafıza ve toplumsal kurallar kültürü oluşturur. Bizim kültürümüzde de altın son derece önemlidir. Hem düğünlerde hediye edilen ilk nesne altındır, bu alışveriş karşılıklıdır ve nesillerden nesile devam eder. 

Ayrıca altın fiyatları araştırılması bu denli yapılması bir nedeni de birikim konusudur. Dolar ve eurodan bağımsız olarak ülkemizde en çok yatırım yapılan alan altın alanıdır. Haftanın ortasına gelirken 14 Kasım altın fiyatları bugün ne kadar oldu? sorusu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın 14 Kasım Çarşamba sabah saatlerinde 211,92 TL'den alınırken 211,97 TL'den satılmakta. Özellikle çeyrek altın fiyatlarındaki artıştan sonra vatandaşlar düğünlerde gram altını tercih etmeye başladı. Gram altın fiyatları kuyumculara en çok sorulan sorular arasında yer alıyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Ülkemizde altın denilince akla gelen ilk nesne kuşkusuz çeyrek altındır. Düğünlerde, nişanlarda en çok hediye edilen takı da çeyrek altın olarak dikkat çeker. 

Çeyrek altın bu sabah saatlerinde 340,06 TL'den alınırken 348,00 TL'den satılmaktadır. Birikim olarak da evlerde biriktirilen altınların çoğu çeyrek altındır.

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU?

Yarım altın da vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Yarım altın fiyatları bu sabah şu şekilde; 677,99 TL'den alınırken 695,99 TL'den satılmaktadır. Yarım altın daha çok birikim için satın alınmaktadır.

TAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Tam altın düğünlerde gelin ve damadın aile fertleri, yakınları ve dostları tarafından hediye edilen altın çeşitlerindendir. Fiyatı yüksek olduğu için birikim için de alınan tam altın bu sabah saatlerinde 1.360,24 TL'den alınırken 1.387,73 TL'den satılmaktadır.

CUMHURİYET ALTINI BUGÜN NE KADAR OLDU?

Cumhuriyet altın fiyatları bu sabah şu şekilde işlem görüyor; 1.408,00 TL'den alınan çeyrek altın 1.433,00 TL'den satılmaktadır. Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında ciddi benzerlikler söz konusudur fakat Cumhuriyet altını hem daha ağır hem daha pahalı olduğundan uzun vadeli yatırım aracıdır.


Yorumlar