Anasayfa /  Ekonomi

ABD enflasyon rakamları öncesi dolar kuru

Bu hafta IMF tarafından yayımlanan Küresel Finansal İstikrar Raporu sonrasında piyasalar, ABD'den gelecek olan enflasyon rakamlarına odaklandı.

Abone ol
Abone ol 10 Ekim 2018 16:31

Bu hafta IMF tarafından yayımlanan Küresel Finansal İstikrar Raporu sonrasında piyasalar, ABD'den gelecek olan enflasyon rakamlarına odaklandı.

Ekonomide küresel gelişmelerin yoğun olduğu bir haftadayız. Dolar kuru açısından özellikle ABD'den gelecek olan haberlere odaklanan küresel piyasalar için bugün açıklanacak olan ÜFE, yarın ise TÜFE kritik önem taşıyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayımlanan Küresel Finansal İstikrar Raporu'nun piyasalarda yansımaları görüldü. New York borsasında Dow Jones endeksi %0,21, kredi derecelendirme kuruluşu S&P 500 endeksi %0,14 değer kaybetti. Nasdaq endeksinde ise %0,03 oranda bir yükseliş görüldü.

Analistler tarafından yapılan değerlendirmelere göre; bugün ABD'de açıklanması beklenen Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve yarın açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, yatırımcılar açısından büyük önem taşıyor. Enflasyon rakamlarının özellikle dolar kurunda aşağı ya da yukarı yönlü ciddi hareketliliğe neden olması bekleniyor.

TÜİK, Ağustos ayı dış ticaret endekslerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı dış ticaret endekslerini bugün yayımladı. İhracat birim değer endeksinde Ağustos'ta 2017'nin aynı ayına göre %0,6 oranında azaldı. İthalat birim değer endeksinde ise yine aynı döneme göre %4.3 oranında bir artış görüldü.

Dolar kurunda aşağı yönlü hareketlilik

Güne 6.0998'den başlayan dolar kurunda aşağı yönlü bir hareketlilik gözlemleniyor. ABD istihdam verilerinin açıklanması, Rahip Brunson'ın 12 Ekim'deki duruşması ve ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon rakamlarına göre uluslararası piyasalarda bir fiyatlanma gözlemleniyor

Küresel piyasaların özellikle Rahip Brunson'ın tahliyesini beklediği ve buna göre fiyatlandığı değerlendiriliyor. 

Dolar kuru şu dakikalarda 6.03 TL alış, 6.04 TL satış fiyatına sahip. Dolarda yaşanan bu aşağı yönlü hareketlilik, ABD'den gelecek olan verilere göre bir kırılma yaşayabilir. 


Yorumlar