Anasayfa /  Ekonomi

6.24'ü gören dolar düşüşe geçti!

Dün 6.24'ün üstüne yükselen dolardaki sabah saatlerinde başlayan düşüş gece boyunca da devam etti.

Abone ol
Abone ol 11 Mayıs 2019 00:19

Dün 6.24'ün üstüne yükselen dolardaki sabah saatlerinde başlayan düşüş gece boyunca da devam etti. Gün içinde 6 seviyesinin hemen üstünde hareket eden dolarda saat 20'den sonra düşüş hızlandı. Dolar psikolojik destek olarak kabul edilen 6 seviyesinin altına gerileyerek 5.9566'yı gördü.

Dün TL karşısında uluslararası piyasalardaki hareketin etkisiyle daha fazla prim yapan ve 7.0335'i gören euro da bugüne düşüşle başladı. Gün içinde 6.80 üstüned hareket eden euroda da yurtiçi piyasaların kapanmasından sonra düşüş daha belirgin oldu ve parite 6.6978'e kadar geriledi.

Uzmanlar, TL'de bugün gerçekleşen ve yurtiçi piyasalar kapandıktan sora belrginleşen artışın bir nedeninin Türk bankalarının yurtdışındaki operasyonlarına bağlı olduğunu belirtiyor. Bloomberg bu sabah geçtiği haberinde Türk bankalarının işlem hacminin düşük olduğu saatlerde Türk bankalarının Asya piyasalarında piyasaya müdahale ettiğini belirtti. 

TL'nin hızla değer kaybetmesinin engellenmesi ve bugün trendin az da olsa tersine dönmesinde Merkez Bankası'nın dün gerçekleştirdiği iki kararın da etkili olduğu belirtiliyor.

31 Mart yerel seçimlerinden önceki son işlem gününde dolar 5.5796'dan euro ise 6.2390'dan kapanış gerçekleştirmişti. Bugün gerçekleşen harekete rağmen yerel seçimlerden sonraki 40 gün içinde TL yaklaşık yüzde 10 değer kaybetmiş bulunuyor. 




Yorumlar