Anasayfa /  Ekonomi

Pandemi Sosyal Yardım, Kısa Çalışma Ödemesi ne zaman ödenecek ?

Ekonomik kalkınma destek programı kapsamında Çalışma Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere dağıttığı 3 Faz ödemelerinin ne zaman tamamlanacağı ve kısa çalışma ödemesi bekleyenlerin ne zaman maçtan yatıracağım merak ediliyor. Bu konuda önemli bir gelişme var bayram öncesi tüm ödemeler tamamlanacak

Abone ol
Abone ol 20 Mayıs 2020 23:04

Pandemi sosyal yardım ödemeleri ve kısa çalışma ödemeleri için önemli gelişme!

Pandemi döneminde iş yeri kapanan yerlerde çalışanları ilgilendiren önemli bir gelişme! ile Çalışma Bakanlığı İŞKUR kısa çalışma ödemeleri ile ilgili sonuçları tamamlayıp ödemeleri yapmak için gün sayıyor. Takvim gazetesi yazarı Mert Nayır aktardığına göre bakan Zehra Zümrüt Selçuk talimatı verdi İki gün içerisinde ödemeler yapılacak.

Yaklaşık 350 bin işyerinin çalışanlarını ilgilendiren kısa çalışma ödeneği buralarda çalışan 4 milyondan fazla vatandaşın maaşının belirli bir bölümünü işsizlik ödeneğinden karşılanmasına kapsıyor. Açıklanan rakamlara göre başvuru sayısı 750 bini geçti. İlk olarak kısa çalışma ödeneği 2005 yılının Eylül ayında uygulandı 30 Mart tarihleri arasında 350000 kişi yaralandı. 15 yıl içerisinde 450 milyon TL ödeme yapıldı. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip coronavirüs salgını döneminde kısa çalışma ödeneğine başvuru yapılan kişi sayısı 2638000 sayılarına ulaştı.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖDENECEK!
Çalışma Bakanlığı İşkur Genel Müdürlüğü Geçtiğimiz günlerde verdiği talimata göre ödemeden bir an önce tamamlanması Gerçi açıklandı Takvim gazetesi yazarı Mert Nayır maç tadına göre halen mart-nisan aylarında yapılan başvuruların değerlendirip ödemelerin yapılmadığı ifade edildi. Yapılan şikayetler neticesinde geriye doğru mailini kontrol edilmesi Mart ayında gözden kaçmış bir mail olmazsa durumunda güzelsin ben hemen yapılması konusunda talimatlar verildiği aktarılıyor. Bu kapsamda milyonlarca çalışanı ilgilendiren kısa çalışma ödeneğinin Ramazan Bayramı öncesinde ödenmesi bekleniyor.

3. FAZ BİN TL YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

3. Faz ödemelerinden olan 1.000 TL ödeme başvuruları Geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Çalışma Bakanlığı açıkladığı rakamlara göre 1.1 milyar TL ödemeler gerçekleşti Buna karşın halen yapılmayı bekleyen pandemi sosyal yardım ödemesi bulunuyor. bu destek ödemeleri ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Kısa çalışma ödemeleri ile birlikte Ramazan Bayramı'ndan önce ödemelerin tamamlanması bekleniyor.

Yorumlar