Anasayfa /  Teknoloji

Pandemi döneminde Google Arama sonuçlarında en hızlı büyüyen ürün

Google, pazarlamacıların COVID-19 salgını arasında hangi ürünlerin yüksek talep gördüğünü takip edebilmesine yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir aracı kullanıma açtı. Yükselen Perakende Kategorileri aracı, Google’ın şu anda kullanıcıların aradığı ürün kategorileri hakkında ne tür bilgileri sağladığını gösteriyor.

Abone ol
Abone ol 11 Mayıs 2020 15:44

Google, pazarlamacıların COVID-19 salgını arasında hangi ürünlerin yüksek talep gördüğünü takip edebilmesine yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir aracı kullanıma açtı. Yükselen Perakende Kategorileri aracı, Google’ın şu anda kullanıcıların aradığı ürün kategorileri hakkında ne tür bilgileri sağladığını gösteriyor.

Google’ın ‘Yükselen Perakende Kategorileri (Rising Retail Categories)’ aracı, pazarlamacılara en çok aranan ürün kategorileri hakkında veri sağlamak üzere kullanımda.

Pazarlamacıların veri ihtiyacı

Tüketici ilgisi hızla bir aydan diğerine kayıyor ve Google’ın belirttiği gibi pazarlamacılar, daha fazla veri ihtiyacı hissediyorlar.

“Geçen ay, insanlar evde daha fazla zaman geçirdikçe ev gereçleri ve yapboz bulmacalar için arama ilgisinde artış oldu.

Bu ay ABD’de dikiş makineleri ve fırın malzemeleri ile İngiltere ve Avustralya’da teterbol setleri ve tebeşirlere artan ilgi gördük. ”

Bu noktaya kadar, işletmeler değişen tüketici ilgilerini anlamak için Google Trends, sosyal dinleme, anketler ve kendi özel verileri gibi kaynakları kullanıyorlar. Ancak, bu kaynaklara güvenmek, öncelikle neyi arayacağınızı bilmeniz gerektiği anlamına gelir. Örneğin Google Trends, hangi ürün kategorilerini aramak istediğinizi bildiğiniz sürece yararlı bir veri kaynağıdır. Ne arayacağınızı bilmiyorsanız ancak yine de trend olan ürün kategorilerinde kalmak istiyorsanız? İşte bu durumda, Yükselen Perakende Kategorileri aracı devreye giriyor.

Yükselen Perakende Kategorileri

Yükselen Perakende Kategorileri, Google Trends gibi tasarlanmış, kullanımı kolay bir araçtır. En çok trend olan ürün kategorilerinin bir listesini ve bu kategorideki tüketici ilgisinin aydan aya ne kadar değiştiğini sunar.

Açılır menüleri kullanarak verileri farklı ülkelere göre filtreleyebilir ve ölçüm süresini aylık, haftalık veya yıllık olarak değiştirebilirsiniz.

Bir ürün kategorisini tıkladığınızda o kategoriyle ilgili trend sorgularının bir listesi görüntülenir.

Sayfayı aşağı kaydırdığınızda, belirli bir ürün kategorisi için en yüksek arama hacminin nereden geldiğini gösteren bir harita görürsünüz.

Şu anda, Yükselen Perakende Kategorileri yalnızca ABD, İngiltere ve Avustralya’daki aramaların verilerini yansıtmakta. Çok yeni gelen bu özelliğin yakın zamanda globale yansımasını ve Türkiye verilerini görmeyi bekliyoruz heyecanla. Google, Yükselen Perakende Kategorileri verilerinin arama ilgi alanlarındaki değişiklikleri yansıtacak şekilde günlük olarak güncelleneceğini belirtiyor.

Bu Veriler Nasıl Kullanılır

Google, işletmelerin bu verileri alıp pazarlama çabalarına nasıl uygulayabilecekleri konusunda gerçek dünyadaki örneklere dayanan çeşitli fikirler sunuyor.

İçerik üretimi: “Un” a artan ilgi, bir tencere şirketine, unu içeren tarifler hakkında içerik oluşturmak üzere yerel bir şefle ortaklık kurması için ilham verdi.
Tanıtım: “Serbest ağırlıklara” artan ilgi, bir takı ve aksesuar şirketini ürünlerini tanıtmaya yardımcı olabilecek fitness influencerları ile ortak olmaya yönlendirdi.
Ürün fikirleri: Hızlı ve esnek bir üretim modeline sahip bir giyim firması, ekibinin bu verileri yeni ürün hattı fikirlerine ilham vermek için kullanacağını söyledi.
Google, bu aracı önümüzdeki birkaç ay boyunca her gün yeni verilerle güncellemeyi planlıyor. Çevrimiçi işletmeler, pandemi boyunca ana sayfalarında hangi ürünlerin gösterileceğini bildirmek için düzenli olarak verilere başvurabilir.

Kaynak: Google Blok

Yorumlar