Anasayfa /  Foto Galeri

Pandemi bitecek endemi gelecek! Pandemi ne zaman bitecek? Alman bilim insanı tarihi açıkladı!

Pandemi ne zaman bitecek? Pandemi bitecek endemi gelecek! Alman bilim insanı tarihi açıkladı! Almanya'da hükümete danışmanlık yapan bilim insanı Christian Drosten, yaz aylarından sonra korona virüsün pandemi niteliğini yitirerek mevsimsel bir salgın haline geleceğini söyledi.

Pandemi bitecek endemi gelecek! Pandemi ne zaman bitecek? Alman bilim insanı tarihi açıkladı! - Sayfa 1

Pandemi bitecek endemi gelecek! Pandemi ne zaman bitecek? Alman bilim insanı tarihi açıkladı!

Almanya'da hükümete danışmanlık yapan bilim insanı Christian Drosten, yaz aylarından sonra korona virüsün pandemi niteliğini yitirerek mevsimsel bir salgın haline geleceğini söyledi.

Pandemi bitecek endemi gelecek! Pandemi ne zaman bitecek? Alman bilim insanı tarihi açıkladı! - Sayfa 2

Almanya’da pandemi boyunca hükümete ve halk sağlığı politika yapıcılarına tavsiyelerde bulunan Berlin'deki Üniversite Hastanesi Charité'nin Viroloji Başkanı Christian Drosten, yazdan sonra corona virüs vakalarının sayısının artacağına inandığını, ancak hastalığın kontrol edilebilir olacağını söyledi. 

Pandemi bitecek endemi gelecek! Pandemi ne zaman bitecek? Alman bilim insanı tarihi açıkladı! - Sayfa 3

COVİD-19 "PANDEMİ" OLMAKTAN ÇIKARAK "ENDEMİ" HALİNE GELİNECEK
Drosten, vakalardaki artışın dördüncü dalga olarak tanımlansa da, güçlendirici aşılarla kontrol altına alınacağını ve Covid-19’un pandemi olmaktan çıkarak endemi olarak adlandırıcağını açıkladı.

Pandemi bitecek endemi gelecek! Pandemi ne zaman bitecek? Alman bilim insanı tarihi açıkladı! - Sayfa 4

MEVSİMSEL GRİP GİBİ DAVRANACAK
Drosten, “Önümüzdeki kış aylarında vakalarda beklenen artış, özellikle yaz etkisi avantajının kaybedilmesi nedeniyle, gelecekte muhtemelen endemik ve normal kış etkisi olarak yorumlanacaktır. Covid-19, soğuk algınlığı benzeri semptomlara neden olan daha yerleşik corona virus çeşitleri gibi davranacak” ifadelerini kullandı.