Anasayfa /  Dünya

Pakistan, tecavüz suçlularına hadım kararı getirdi

Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkede tecavüzcülerin kimyasal olarak kısırlaştırılması ve cinsel saldırı vakalarının daha hızlı takibiyle ilgili bir bir yasayı prensipte onayladı.

Abone ol
Abone ol 26 Kasım 2020 23:51

Pakistan'da tecavüzcüleri hadım edecek yasa yürürlüğe giriyor...

Karar, kabine toplantısında Adalet Bakanlığının tecavüzle mücadele kapsamında sunduğu bir taslağın kabulü sonrası alındı.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KADINLARIN EMNİYETİ, VAKALARIN HIZLI TAKİBİ VE TANIK KORUMADAKİ ROLÜ ARTIRILACAK
Taslakta, kadınların emniyet, tecavüz vakalarının hızlı takibi ve tanık korumadaki rolünün artırılması konuları da yer alıyor.

Han, bu durumun ciddi bir mesele olduğunu, dolayısıyla vatandaşlara güvenli bir ortam sağlamak için yasanın uygulanmasında herhangi bir gecikme yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Mevzuatın sıkı bir uygulama ile açık ve şeffaf olacağını söyledi.

BAŞBAKAN HAN, DEVLETİN MAĞDURLARI KORUYACAĞININ SÖZÜNÜ VERDİ
Başbakan Han ayrıca, tecavüze uğrayan kadınların şikayetlerini korkusuzca dile getirebileceklerini belirterek, hükümetin mağdurların kimliklerini koruyacağı sözünü verdi.

Geo TV'nin haberine göre, toplantıda bazı bakanlar, tecavüzcülerin halka açık alanlarda asılmasını teklif etti.

İktidardaki Pakistan Tahrik-i-İnsaf Partisi'nden Senatör Faysal Cavid Han, Twitter'da yaptığı açıklamada, yasanın yakında onay için parlamentoya getirileceğini belirtti.

Etiketler Pakistan
Yorumlar