Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Özlem Zengin kimdir? Özlem Zengin neden gündem oldu?

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in kadın hakları ile ilgili mecliste yaptığı konuşma gündem oldu. Peki Özlem Zengin kimdir? Özlem Zengin neden gündem oldu?

Abone ol
Abone ol 25 Haziran 2020 12:02

Özlem Zengin kimdir? Özlem Zengin neden gündem oldu? AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’ye yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile yanıt verdi.

AK Partili Özlem Zengin'in tepkilere neden olan konuşması ise şöyle; 

“Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye’de. Partimizin daha evvel yaptığı kadın kongresinde şunu söylemiştim. Eğer Türkçe’de kelimelerin dişisi, erili olsaydı bir kadın kelimesi olurdu. AK Parti’yi inşa eden kadınlardır. O yüzden ben, kadın, erkek arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz.

Sosyal güvenlikten, sağlık hizmetine aile politikalarımızda önce kadın vardır. Türkiye’de cinayetler gibi problemler var mıdır? Vardır… Bunu da çözmek için uğraşıyoruz Önümüzdeki günlerde bu konuda kanunların daha işler haline gelmesi için gayet sarf ediyoruz. Şu Meclis’te ortaklaşacağız bir konu varsa kadın meselesidir. Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir.”

Özlem Zengin kimdir?  

Avukat Zengin, 9 Eylül 1969 tarihinde Tokat'taSalih ve Nimet çiftinin kızı olarak dünyaya geldi.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı.


Serbest avukat olarak çalışan Özlem Zengin, medya alanında çalışmalar ve televizyon programları düzenledi. 25. dönem İstanbul, 27. dönem de Tokat Milletvekili seçildi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı olarak görev aldı. Temmuz 2018 itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkanvekili olan Zengin, iyi düzeyde İngilizce biliyor.

Özlem Zengin, evli 3 çocuk annesidir.

Yorumlar