Anasayfa /  Eğitim

Özel okul ücretlerine yüzde 12 zam geldi !

Türkiye genelinde özel okullar fiyatlarını açıklamaya başladı! Robert Koleji, Açı Liseleri fiyat tarifesi haberde. Özel okul ücretlerine zam geldi. Tüm detaylar haberde.

Abone ol
Abone ol 11 Haziran 2020 20:12

2020-2021 eğitim döneminde özel okul ücretine yüzde 12 zam;

Yeni eğitim ve öğretim döneminde hazırlık olarak bazı özel okullar ücret tarifelerini açıklamaya başladı. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli gibi Büyük şehirlerde yaşayanlar ve çocuğunu özel okula göndermek isteyenler için yeni ücretleri ne kadar olacağı merak konusu olmaktadır. İstanbul ilinde 15.000 TL den başlayan fiyatlar 90 - 100 bin TL'ye kadar çıkıyor.

ÖZEL OKUL ÜCRETİNE YÜZDE 12 ZAM;

Özel okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal yapmış olduğu açıklamaya göre; “Bu sene makul düzeyde bir fiyat artışının gerçekleştirileceğini” ifade etti. Buna göre okulların döneme hazırlık olarak yapmış olduğu masraflar artı vergiler gibi birtakım kalemler sonucunda fiyat artışının yapılması söz konusu olduğu açıklanarak; Yeni eğitim-öğretim döneminde Ortalama olarak Yüzde 11 ile 12 civarında bir fiyat değişiminin gerçekleştirileceği açıklandı.

HANGİ ÖZEL OKUL NE KADAR FİYAT ALACAK?

Özel okul ücretleri Büyük şehirlerde farklı illerde fiyat tarifeleri değişiklik gösteriyor. Fakat haber Global tarafından yapılan bir habere göre en çok tercih edilen okullardan bazılarının tarifeleri ise şu şekilde açıklandı. Açı liseleri 85000 TL. Hisar Lisesi 97 bin TL. Enka 93.000 TL. Robert Koleji 167 bin TL olacak. Diğer yandan merak edilen konulardan bir tanesi de servis ücretlerinde bir artış yapılıp yapılmayacağı olmaktadır. Bilindiği gibi CİMER'e yapılan ücret idadesi konusunda açıklama geldi. Geçtiğimiz 2. eğitim dönemi uzaktan gerçekleşmesi ve okula gidiş olmadığı için servislerin yemek ücretlerinin geri iadesi konusunda tüketici hakem heyetlerinin yetkili olduğu buralara başvuru yapılababilecekleri ifade edilmişti.

 

Yorumlar