Anasayfa /  Magazin

Özcan Deniz'in darp iddasıyla yargılandığı davada flaş karar

Ünlü şarkıcı Özcan Deniz ile 2 yıl önce anlaşmalı olarak boşandıktan sonra 3 farklı zamanda dayak yediğini ileri sürerek şikayetçi olan Feyza Aktan'a 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kötü haber geldi. Feyza Aktan'ın şikayeti üzerine Özcan Deniz hakkında fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını iddia ederek eski eşi oyuncu ve şarkıcı Özcan Deniz hakkında yaralama suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2022 18:28

Ünlü şarkıcı Özcan Deniz eski eşini üç ayrı zamanda darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, iki dayak olayında şikayet süresinin geçirilmesi nedeniyle dava düşerken, diğer darp iddiasında ise beraat aldı. Feyza Aktan’ın avukatı Emek Emre karara itiraz edeceklerini söyledi.

MÜTALAA VERİLDİ

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davaya Özcan Deniz'in avukatı Rukiye Moray, Amine Tuğçin Akman ve Feyza Aktan'ın avukatı Emek Emre katıldı. Basit yaralama suçundan yargılanan Özcan Deniz hakkında duruşma savcısı mütalaasını açıkladı.

Mütalaada 2017'de yaşandığı iddia edilen olayda tarafların evli olamadığı ve şikayetin 6 ay içinde yapılmadığı gerekçesiyle düşürülmesine, 2018 yılında Muğla'da yaşandığı iddia edilen olayda tanık ifadelerinde çelişki olduğu ve darp raporu alınması gerekçesiyle beraatine, 2019 Haziran'da Almanya'da yaşandığı iler sürülen olayda şikayet süresi geçtiğinden düşürülmesi talep edildi.

BERAAT ETTİ

Mahkeme, mütalaanın ardından kararı açıkladı. Özcan Deniz'in 2017 yılında işlediği iddia edilen basit yaralama suçunun düşürülmesine, 2018'de yaşanan olayda Özcan Deniz'in üzerine atılı suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine, 2019'da Almanya'daki olayda dayak olayının sabit olduğunu ancak 6 aylık şikayet süresinin geçmesi sebebiyle davanın düşürülmesine karar verdi.

DARP SABİT ŞİKAYET SÜRESİ GEÇTİ

Karara itiraz edeceklerini belirten Feyza Aktan'ın avukatı Emek Emre, şunları söyledi:

Bu üç eylemin birincisi 2018'in başında Sarıyer’de vuku bulan kasten yaralama eylemidir. Bu eyleme yönelik olarak mahkeme, sanığın beraatine değil, şikayetin süresinde yapılmamış oluşundan ötürü kamu davasının düşürülmesine karar vermiştir. İkinci eylem 2018 Haziran'da Göçek’te gerçekleşti. Bu eylemde de sanığın suçu işlemediğini kesin delillerle sabit olduğu tespiti bulunmadığı gerekçesiyle beraat verilmişti. Bu yargılamada tarafımızca en önemli unsur şudur ki üçüncü eylemdir.

Almanya’da gerçekleştiği iddia alınan kasten yaralama suçundan mahkemenin kanaatine göre sübut bulmuştur. Yani mahkeme açık açık Özcan Deniz’in katılan Feyza Aktan’a karşı darp suçu işlediğini bu önündeki tespitini açıklamıştır. Ancak mahkeme darp suçunun işlendiğini sabit olduğunu belirtmesine rağmen suçun yurt dışında işlendiği bahsiyle şikayet suresinin zamanında kullanılmadığı gerekçesiyle düşürme kararı vermiştir. Üç eyleme ilişkin verilen üç kararda şu aşamada kesin değildir. Kararlara itiraz ederek istinaf mahkemesine taşıyacağız.

Yorumlar