Anasayfa /  Teknoloji

Momo tehlikesi yeniden hortladı! Bu kez bakın nasıl tehlike saçıyor?

Çocukları intihara sürükleyen Momo isimli karakterden son dakika haberi geldi! Anne babalar dikkat; aile içinde sağlıklı bir iletişim söz konusu değilse, sosyal ortam eğer bireyin büyüme sürecini olumsuz yönde etkilemişse teknolojinin dünya sınırlarını aşmasıyla birlikte ortaya çıkan karakterler, çocukları ve gençleri intihara kadar sürükleyebiliyor.

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2019 16:33

Çocukları intihara sürükleyen Momo isimli karakterden son dakika haberi geldi! Anne babalar dikkat; aile içinde sağlıklı bir iletişim söz konusu değilse, sosyal ortam eğer bireyin büyüme sürecini olumsuz yönde etkilemişse teknolojinin dünya sınırlarını aşmasıyla birlikte ortaya çıkan karakterler, çocukları ve gençleri intihara kadar sürükleyebiliyor. Mavi Balina'dan sonra Momo şimdilerde ailelerin kabusu olmaya devam ediyor. İşte son dakika haberinden kan donduran ayrıntılar...

WhatsApp uygulamasının kullanım yaşı artık 10'lara kadar düştü. Dünya genelinde online oynana oyunlar ve dijital çağın yansımalarıyla birlikte çocuklar ve gençler bu durumdan olumsuz yönde etkilenebiliyor. Son olarak Momo isimli karakter çocuklar üzerinde hakimiyet kurarak onların intihar etmesini sağlıyor. Korku filmlerindeki "korkunç" karakterleri aratmayan Momo; WhatsApp iletişimi sayesinde kullanıcılara şiddet içerikli emirler gönderiyor, fotoğrafları iletiyor. Momo tehlikesine dikkat!

Meksika'da yaratılan sanal karakter Momo, mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden ulaştığı kişileri intihara sürükleyebilmesiyle büyük paniğe yol açmıştı. Tekrar ortaya çıkan Momo şimdi de İngiltere'deki gençleri hedef alıyor.

Gençleri kendine zarar vermeye ve intihar etmeyen teşvik eden oyun tekrar yayılıyor.

Momo korku ve dehşet uyandıran bir yüzle WhatsApp aracılığıyla kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Korku filmlerindeki karakterleri aratmayan Momo, WhatsApp üzerinden kullanıcılara şiddet içerikli fotoğraflar veya tehdit içerikli mesajlar gönderiyor.

Momo, konuştuğu çocuklara söylediklerini yapmazlarsa "onları lanetleyeceğini" söyleyerek onları 'tehdit' ediyor ve böylelikle çocukları intihara da sürüklüyordu.

Son olarak Arjantin'de 12 yaşındaki bir kızın ölümünün oyuna bağlı olduğunu ortaya çıkmıştı.

Momo'yla 'konuşan' 7 yaşındaki bir çocuğun okul arkadaşlarına bebek benzeri yaratıkların uykularında onları öldüreceğini söylemesinin ardından İngiltere'de de Momo alarmı verildi.

İngiltere'de ortaya çıkan Momo'nun başka Avrupa ülkelerine de tekrar yayılmasından endişe ediliyor.

Polisler ebeveynleri çocuklarının internette gezdikleri siteleri ve davranışlarını takip etmesi konusunda uyarıyor.


Yorumlar