Anasayfa /  Teknoloji

Milyonların oynadığı dev oyunlara yeni sezon geldi! İşte yapılan yenilikler...

Dünyada milyonlarca kişinin oynadığı dev oyunlar baharda yeniliklerini tanıttı. Milyonlara hitap eden dev oyunlar PUBG, Fortnite, Zula gibi oyunlar en son gelen güncellemelerle, yeni modlarıyla oyun tutkunlarına yeni sezonda farklı heyecanlar yaşattıracak. PUBG, Fortnite, Zula'da yeni sezonda neler değişti? PUBG, Fortnite, Zula oyunlarında yapılan yenilikler neler? İşte PUBG, Fortnite, Zula oyunlarına gelen son güncelleme bilgileri...

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2019 14:02

Dijital oyunlar gelişimini sürdürüyor. Dünyada milyonlarca takipçisi olan en çok oynanan dev oyunlar dönem dönem içeriklerini yeniliyor ya da yeni güncellemeler yayınlıyorlar. PUBG, Fortnite, League of Legends, Black Desert, Zula gibi oyunlar bahar aylarında yenilendi. Yeni sezonlarını ve yeni bölümlerini tanıttılar. İşte oyunlardaki yenilikler.

Fortnite’a güncelleme

Epic Games’in geliştirdiği ve 200 milyondan fazla oyuncusu bulunan Fortnite için V8.10 güncellemesi yayınlandı. Oyuna yeni eşyalar ve silahlar ekleyen güncellemenin en önemli değişikliklerinden biri ise oyunun konsol sürümlerindeki kullanıcı havuzlarının birleştirilmesi oldu. Oyuncular, Fortnite’ın her güncellemesinde oyuna yeni ve şaşırtıcı bir eşyanın gelmesine alışkın olsalar da Vantuzlu Top adındaki yeni araç onlar için de bir sürpriz oldu. Camdan bir küre şeklindeki bu tek kişilik araç haritada hızlı bir şekilde ilerleme imkânı verirken önünde yer alan vantuzatar ile yüksek binalara tırmanmak ve ağaçlar arasında sallanarak gitmek mümkün. Oyuna V7.40 güncellemesiyle eklenen Piyade Tüfeği’nin yaygın nadirlikteki modeli oyundan kaldırılırken, Ağır Taarruz Tüfeği’nin nadirlik dereceleri Yaygın/Sıradışı/Nadir olarak değiştirildi. 

GİZEMLİ SU FESTİVALİ

Black Desert, devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu (MMMORPG). Oyunda baharla beraber çiçekler açmaya başladı. Yeniliklerin yer aldığı oyunda maceracılar, Black Desert Türkiye’nin keyfini çıkarıyor. Bu keyfe ortak olmak isteyen oyuncular 14 günlük ücretsiz misafir kartı ile oyunu deneyimleyebilecek. Maceracılar Ellie’nin Gizemli Su Festivali’ne katılmak için Calpheon yoluna baş koymuşken, trompet sesleri heyecana heyecan katıyor. Ayrıca Black Desert Türkiye ve MENA, Türkiye’de düzenlenecek Lale Şenlikleri’ni bekleyen maceracılar için lale çiçeklerine ev sahipliği yapacak. Göz zevkinizi şenlendirecek bu alanlar, 1 Mayıs 2019 tarihine kadar tüm Black Desert dünyasında çeşitli yerlerde bulunabilecek.

PUBG’de karanlık gece!

Tencent Games ve PUBG Corporation, Playerunknown’s Battlegrounds Mobile (PUBG Mobile) için 0.12.0 içerik güncellemesinin tam sürümünü yayımladı. Güncellemenin önemli bir parçası olarak, oyuncular En Karanlık Gece’ye girecek ve zombilerle savaşarak şafağa kadar hayatta kalmaya çalışacaklar. İzleyici modu, Survive Till Dawn oynanış güncellemeleri ve diğer yenilikler ücretsiz güncellemenin bir parçası olarak App Store ve Google Play’de yerini aldı. Tamamıyla yeni bir oyun tipi olan En Karanlık Gece’de, oyuncuların zombi düşman dalgalarını bir gece boyunca savuşturarak hayatta kalmak için savaşmaları gerekiyor. Oyuncular üç sisli gecenin her birindeki zombi akınlarıyla karşılaşmak için haritaya paraşütle inmek yerine, haritadaki rastgele noktalara yerleştirilecek.

Zula’da Osmanlı sezonu

Türkiye’den çıkmış en önemli oyunlardan biri Zula. Türk mühendis ve tasarımcılardan oluşan InGame tarafından geliştirildi.

İlk yerli Çok Oyunculu Çevrimiçi Birinci Şahıs Nişancı Oyunu (MMOFPS). Zula, 1 Nisan’de yeni bir sezona başladı adı da Osmanlı Sezonu. 30 gün boyunca devam edecek Zula Osmanlı Sezonu’nda, yeme- içme kültüründen savunma sanatlarına, müzikten tuğraya Osmanlı kültürüne dair farklı öğeler Zula oyun içerisinde yerini alacak. Dünya genelinde 21 milyondan fazla kişi tarafından 11 dilde oynanan Zula’nın bu yeni sezonu, dünyanın dört bir yanındaki gençlere Osmanlı kültürünün tanıtılmasında da katkı sağlayacak. Oyunculara, ‘şerbet’ ve ‘mesir macunu’ gibi ürünler hediye edilecek. Oyunda Osmanlı döneminde kullanılan süngü gibi ekipmanların yanı sıra meşhur Osmanlı tokadı da yer alırken, Mehter Marşı ve Ceddin Deden bestelerine de yer verilecek.


Yorumlar