Anasayfa /  Güncel

Oy verme işlemi bitti! Sandıklar kapandı İlk sonuçlar bekleniyor...

Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylaması için bugün sandık başına gitti. Saat 17.00'de sandıkların kapanmasıyla birlikte 28 Mayıs seçim sonuçları için oy sayımına başlandı.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2023 17:00

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylaması için oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. 60 milyondan fazla seçmen 13. cumhurbaşkanını belirlemek için bugün sandık başına giderek oyunu kullandı. Sandıkların kapanmasıyla birlikte Türkiye genelinde oy sayımına geçildi.

Seçim yasaklarının kalkmasıyla beraber ilk sonuçlar, özel grafiklerle anbean Mynet'te yer alacak. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı 2. tur seçimlerinin sonuçlarını AA ve ANKA'ya göre TR Haberler sitemizden anlık takip edebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur sonuçları için oy sayımına başlandı

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bugün bir kez daha sandık başına gitti. 60 milyondan fazla seçmenin oy kullandığı cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışıyor. Sandıklar Türkiye genelinde saat 17.00'de kapanırken, oy sayım işlemine başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sandıkların kapanmasının ardından açıklama geldi.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

Sabahın erken saatlerinden beri sandıklarda fedakârca görev yapan her bir dava arkadaşıma teşekkür ediyorum.

Sonuçlar kesinleşinceye kadar tüm kardeşlerimi sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum.

Şimdi, milletimizin başımız üzerine olan iradesini son ana kadar koruma vakti!

Yorumlar