Anasayfa /  Foto Galeri

Oxford Üniversitesi koronavirus aşısını eylül 'e kadar doz üretebilir!

Birleşik Krallık ülkedeki deneysel coronavirüs aşısı çalışmaları için 130 milyon sterlinlik destek paketini açıkladı. Üniversitenin AstraZeneca ile 100 milyon doz üretim için anlaştığı ve ilk 30 milyonun Eylül ayına kadar İngiltere içinde dağıtılması kararının alındığı belirtildi. Daha sonrası için ülkeler arasında anlaşma yapılacak...

Oxford Üniversitesi koronavirus aşısını eylül 'e kadar doz üretebilir! - Sayfa 1

İngiltere, Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen deneysel corona virüs (Covid-19) aşısına erişen ilk ülke olacak.  

Oxford Üniversitesi koronavirus aşısını eylül 'e kadar doz üretebilir! - Sayfa 2

'Eylül ayına kadar 30 milyon doz üretilecek'


Üniversite ilaç şirketi AstraZeneca ile yaptığı anlaşma kapsamında, klinik deneyler başarılı sonuç verise eylül ayına kadar ülkede 30 milyon doz aşı dağıtımı yapacak.

Oxford Üniversitesi koronavirus aşısını eylül 'e kadar doz üretebilir! - Sayfa 3

Birleşik Krallık Uluslararası Kalkınma Bakanı Alok Sharma bugün düzenlediği basın toplantısında ülkedeki aşı çalışmalarına verilecek destek paketini açıkladı.

Bakan Sharma Oxford projesinin 'iyi ilerlediğini' ve Imperial College London tarafından geliştirilen başka bir aşı çalışmasının da ilerleme kaydettiğini söyledi. 

Oxford Üniversitesi koronavirus aşısını eylül 'e kadar doz üretebilir! - Sayfa 4

84 milyon sterlinlik ek ödeme yapılacak

Sharma, iki üniversitenin coronavirüs aşısının çalışmaları için daha önce 47 milyon sterlinlik destek verildiğini ve sürecin hızlanması için 84 milyon sterlinlik bir ödeme daha yapılacağını açıkladı.