Anasayfa /  Ekonomi

Volkswagen 5 Bin İşçi Alımı ne Zaman Yapılacak?

Ülkemizde ve Dünya' da çok sayıda seveni bulunan ünlü otomobil fabrikası Volkswagen, Türkiye' de açacağı fabrikası için müjdeli bir haberi kamuoyuna duyurdu.

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 20:55

Volkswagen tarafından yapılan açıklamada, Türkiye' de kurulacak olan fabrikası için 5 bin işçi alımı yapılacağı söylendi.

Dünya' da çok sayıda fabrikası ve bünyesinde istihdam ettiği personeli bulunan otomobil devi Volkswagen, Türkiye' de üreteceği araçları için fabrika kurmaya hazırlanıyor. 

Kurulacak fabrika dahilinde de 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yabancı yatırımcıların ve sermayelerin ülkemize girmesi konusunda da önemli bir haber olan bu açıklama dahilinde, binlerce kişi için iş imkanı da doğmuş olacak.

Yapılan açıklamada net bir tarih belirtilmemekle beraber, fabrikanın 2022 senesinde üretime başlayacağı açıklaması gerçekleştirildi. Bu bağlamda Volkswagen tarafından 5 bin kişilik işçi alımının en erken 2021 sene itibariyle gerçekleştirileceğini söylemek mümkün. 

Tüm pozisyonlar için Volkswagen bakış açısının yansıtılması, eğitimlerin verilmesi ve personel alımlarının gerçekleştirilmesi gibi nedenlerden dolayı, bu faaliyetlerin 2021 sene itibariyle kamuoyuna yansıyacağı düşünülmektedir.

Rusya' ya işçi alımı

Volkswagen bünyesine yapılması planlanan bu alımların yanı sıra Rusya' ya da işçi alımlarının yapılması gündemde. Rusya tarafından yapılan açıklamada, başlatılacak projeler için 111 bin işçi alımı yapılacağı ifadelerine yer verilmişti. 

Türklerin Rusya' da yoğun olması, Türk şirketlerinin çoğu büyük projede yer alması ve etkin rol oynaması sebebiyle, çok sayıda Türk işçinin alımının yapılacağı düşünülmektedir.


Yorumlar