Anasayfa /  Ekonomi

Makyajlı Egea ne zaman geliyor?

Üretildiği ilk yıldan beridir Türkiye'nin en çok satan otomobili olan Fiat Egea, makyaj operasyonuna uğruyor. Tofaş, 2020 yılının sonuna kadar Bursa'daki fabrikasına 225 milyon dolarlık yatırım yapacak. Bu detay göz önünde bulundurulduğunda makyajlı Egea 2020 yılının sonunda yollarda olacağa benziyor...

Abone ol
Abone ol 08 Mayıs 2019 18:10

Tofaş, 2015 yılında 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Egea model ailesi için yeni bir yatırım kararı aldı. 225 milyon dolar tutarındaki makyaj(facelift) yatırımıyla, 3 yılda 500 bini aşan üretim adediyle Fiat'ın küresel modeli haline gelen Egea ailesi üretimine 2024 yılına kadar devam kararı alındı. Yeni yatırım kapsamındaki yeniliklerin 2020 yılının son çeyreğinden itibaren devreye alınması planlanıyor.

Tofaş Bursa’da üreterek dünya geneline ihraç ettiği Egea modelinin makyaj(facelift) çalışmaları, yani yenilenmesi için 2020 sonuna kadar 225 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Yatırım sonucu 2023 olarak belirlenen Egea’nın üretim süresi bir yıl uzatılırken, bu tarihe kadar toplam üretim hedefi 150,000 adet artırılarak 1.45 milyon adete yükseltildi. Üretimin yüzde 70’inin ihraç edilmesi hedefleniyor.

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu yaptığı açıklamada, “Fiat Chrysler Automobiles'ın önde gelen üretim ve Ar-Ge merkezlerinden biri olarak Egea ile önemli sorumluluklar üstlendik. Ürün özellikleri ve fiyat fayda dengesiyle ezberbozan bir model olan Fiat Egea, son 3 yıldır ülkemizin en çok tercih edilen otomobili oldu; 2016 yılında AutoBest “Avrupa'da Yılın Otomobili” seçilen Egea, EMEA Bölgesi'nde de pazar başarısını sürdürüyor. Model ailesi, yarattığı ihracat hacmi ile ülke ekonomimize de katma değer sağlamayı sürdürecek” dedi.

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu

Hedef 1.5 milyonluk üretim!

Yeni yatırımla birlikte 2015 – 2024 yılları arasında toplam Egea üretiminin 1 milyon 450 bin adede ulaşması hedefleniyor. Cengiz Eroldu, “Geçtiğimiz yıl Tofaş'ın kuruluşunun 50. yıldönümüydü. Biz en az bir 50 yıl daha Türkiye'nin önde gelen ve küresel arenada rekabetçiliğini koruyan şirketi olmaya devam etmek niyetindeyiz. Müşterilerimizin ihtiyacını takip ederek, ürün, hizmet ve teknolojimizde rekabetçiliğimizi sürdürecek yeniliklere yatırım yapmaya ve yaptığımız yatırımlarla, Türkiye otomotiv sanayisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

'Egea Seni Piste Çağırıyor' Eskişehir'de!'Egea Seni Piste Çağırıyor' Eskişehir'de!

Tofaş KAP’a yaptığı açıklamaya göre bugüne kadar yaklaşık 530,000 adet ürettiği Egea’nın yeni halinin üretimine 2020’nin son çeyreğinde başlayacak.


Yorumlar