Anasayfa /  Ekonomi

Elon Musk Tesla Y modelini tanıttı! Fiyatı ve özellikleri bomba gibi

Elon Musk, aylardır merakla beklenen Tesla Y modelini tanıttı. Tamamen elektrikli olan Y modeli, diğer araçlara göre uygun fiyatıyla adeta şaşkına çevirdi.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2019 21:21

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, son dönemlerde farklı araç markalarının da bu rekabete katılması sonucu harekete geçerek merakla beklenen aracını görücüye çıkardı. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, SUV modeli olan Tesla Y'yi tanıttı. İşte Tesla Y modelinin özellikleri ve fiyatı...





Elon Musk Tesla Y modelini tanıttı! Fiyatı ve özellikleri bomba gibi - Sayfa 2

7 kişilik olarak gelen Tesla Y, 482 kilometre menzile sahip olacak. İkinci sıra koltuklar, bağımsız düz bir şekilde katlanabilir olarak esnek bir saklama alanı oluşturacak. Öte yandan tüm yeni Tesla otomobilleri acil fren, çarpışma uyarısı ve kör nokta izleme özellikleriyle gelecek. 





Elon Musk Tesla Y modelini tanıttı! Fiyatı ve özellikleri bomba gibi - Sayfa 3

Model Y, şehir caddelerinde ve otoyollarda otomatik sürüşe izin verecek şekilde düzenleyici olacak. Onay bekleyen Tam Otomatik Sürüş kabiliyetine sahip olacak Tesla Y, aracı nereye park ettiğinizi bulamazsanız sizi bulacak.





Elon Musk Tesla Y modelini tanıttı! Fiyatı ve özellikleri bomba gibi - Sayfa 4

Kabininin içerisinde Model 3 sedandaki gibi minimalist bir yaklaşım kullanan Model Y, ortada bulunan büyük ve her şeyi kontrol edebilen bilgi eğlence sistemi ile dikkat çekecek. Öte yandan Performance ve Long Range modelleri dışında tüm Model Y ailesinin arkadan çekişli olması bekleniyor.







Elon Musk Tesla Y modelini tanıttı fiyatı ve özellikleri bomba gibi - Sayfa 5

Tesla, dört tekerlekten çekiş alarak, çok daha iyi kullanım, çekiş ve denge kontrolü için ön ve arka tekerleklere dijital olarak torku kontrol eden iki adet aşırı duyarlı, bağımsız elektrik motoruna sahip olacak.





Elon Musk Tesla Y modelini tanıttı fiyatı ve özellikleri bomba gibi - Sayfa 6

Model Y tamamen elektrikli olacak. Bu nedenle benzin istasyonunu sürekli ziyaret etmeniz gerekmeyecek. (Aracı bir gece şarj ederseniz, her sabah tam dolu bir pille uyanabilirsiniz.)





Elon Musk Tesla Y modelini tanıttı fiyatı ve özellikleri bomba gibi - Sayfa 7

Model Y'nin iç kısmı, 15 inçlik dokunmatik ekran, etkileyici ses sistemi ve ekstra tavan boşluğu yaratan ve gökyüzünün kesintisiz bir görüntüsünü sağlayan geniş bir camdan tavan ile gelecek. Peki Tesla Y modellerinin fiyatları ne kadar olacak?





Elon Musk Tesla Y modelini tanıttı fiyatı ve özellikleri bomba gibi - Sayfa 8

Fiyatı ne olacak?

Performance:
 450 kilometre menzile ve 60.000 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.

Dual Motor AWD: 450 kilometre menzile 51.000$ olması bekleniyor.

Standart modeller: 39.000$







Elon Musk Tesla Y modelini tanıttı fiyatı ve özellikleri bomba gibi - Sayfa 9


Yorumlar