Anasayfa /  Foto Galeri

Otomobil alacaklar dikkat! İşte ÖTV avantajı olan otomobiller...

Otomobil alacakların yıllardan bu yana en sık sorduğu sorulardan olan ‘Benzinli mi dizel mi?’ gelişen teknolojiler ile birlikte değişti. Denkleme giren elektrikliler özellikle yakıt maliyeti konusunda benzinli ve dizele göre olumlu yönde ayrışsa da, henüz şarj altyapısının tam olarak oluşturulmaması nedeniyle ‘uzun yola’ çıkacak kullanıcıların akıllarında soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. İşte son dakika haberine göre 3 araç tipinin avantajları ve dezavantajları

Otomobil alacaklar dikkat! İşte ÖTV avantajı olan otomobiller... - Sayfa 1

Dünya çapında geleceğin teknolojileri olarak konuşulan elektrikli araçlar, artık geleceğin sandığımızdan çok daha yakında olduğunu ortaya koyuyor. Çin, Amerika ve Avrupa’nın elektrikli mobiliteye hızlı adımlarını artık Türkiye pazarı da uzaktan izlemekle kalmıyor.

Otomobil alacaklar dikkat! İşte ÖTV avantajı olan otomobiller... - Sayfa 2

Birçok global üretici Türkiye pazarına elektrikli modellerini sokmaya başlarken, ZES (Zorlu Energy Solutions) ve Eşarj gibi işletmeler Türkiye çapında hızlı şarj sistemleri ile de altyapının gelişmesinde önemli rol oynuyor. Otomobil alacakların aklında ise önemli bir soru işareti var: “Benzinli mi, dizel mi, hibrit mi, yoksa elektrikli mi daha avantajlı?”

Otomobil alacaklar dikkat! İşte ÖTV avantajı olan otomobiller... - Sayfa 3

Türkiye’de henüz elektrikli otomobil altyapısı tamamlanmış olmasa da çalışmalar hızla devam ediyor. Biz de benzinli, dizel ve elektrikli araçların birbirlerine olan avantajlarını ve dezavantajlarını araştırdık. İşte sonuçlar:

Otomobil alacaklar dikkat! İşte ÖTV avantajı olan otomobiller... - Sayfa 4

BENZİNLİ OTOMOBİLLER VE AVANTAJLARI 
Premium sınıflarda ÖTV oranı elektrikli araçlarda daha düşük olsa da kompakt sınıfta elektrikli araçların bu avantajı daha az oluyor.