Anasayfa /  Güncel

Otobüs yolculuğunda aşı zorunlu mu? PCR testi yapmak mecbur mu?

Koronavirüse karşı aşı uygulamaları devam ediyor. 6 Eylül'de okulların yüz yüze açılması beklenirken, İçişleri Bakanlığı PCR testi genelgesi ile aşı yaptırmayanlara dair yeni kararı duyurdu. 'Şehirler arası seyahatte aşı zorunlu mu, PCR testi zorunlu mu?' soruları yanıt buldu.

Abone ol
Abone ol 02 Eylül 2021 13:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konser, tiyatro, sinema ve şehirler arası seyahatlerde aşı olmayanlara dair PCR testi zorunluluğunu daha önce belirtmişti. Yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde de ayrıntılar yer alırken Bakan Koca da 6 Eylül öncesinde kapalı ve toplu ortamlarda aşı yaptırmayanlara ilişkin PCR testi gerekliliğini yeniden ifade etti. 

AŞI OMAYANLAR OTOBÜSE BİNEBİLİR Mİ?

Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ''Aşı sürecini aksatmış öğretmenler, okul çalışanları; konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacaklar ve şehirlerarası seyahate çıkacaklar için 6 Eylül itibariyle PCR testi gerekli. Test Covid-19 sağlık durumu takibi anlamı taşıyor. PCR’dan iyi sonuç alalım. Aşılarımızı olalım.'' ifadelerine yer verdi. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PCR TESTİ GENELGESİ 

Bakanlığın yayımladığı genelgede de konu hakkında detay paylaşılmıştı. PCR negatif test zorunluluğu istenilen alanlara (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) girmek isteyen ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanacak olan kişiler; aşılama süreçlerinin tamamlanmış veya hastalığı geçirmiş kişi durumunda olup olmadığını Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kontrol ederek PCR negatif test raporu almaları gerekip gerekmediğini öğrenebilecek.

 

 

 

Yorumlar