Anasayfa /  Eğitim

ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercihlerin sona ermesiyle birlikte binlerce kişi sonuçları bekler oldu. Heyecan katsayısı gün geçtikçe artarken üniversite adayları açıklanması beklenen tarihi öğrenmeye çalışıyor. Bu nedenle de YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu bir hayli yoğun şekilde soruluyor.

Abone ol
Abone ol 25 Eylül 2020 14:14

YKS ek tercihler 23 Eylül gecesi son buldu. İkinci fırsatı kaçırmak istemeyen üniversite adayları kılavuzu dikkatle inceleyip en iyi tercihte bulunmak için yarıştı. Tercihler biter bitmez sonuç tarihi merak edilmeye başlandı. İşte sonuçlara ilişkin detaylar...

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir tarih verilmedi. Geçen sene sonuçlar son başvuruların üzerinden 8 gün geçince açıklanmıştı. Bu nedenle bu yıl gözler 1 Ekim tarihlerinde... 

 
 

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT İŞLEMLERİ

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 5-7 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2020- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Yorumlar