Anasayfa /  Eğitim

ÖSYM KPSS başvuru tarihi belli oldu mu? 2023 KPSS sınavı ne zaman?

Memur olmak isteyen binlerce vatandaş Kamu Personel Seçme Sınavı'nın başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Geçtiğimiz yıl lisans oturumu iptal edilen KPSS'nin bu yıl ne zaman olacağı ve başvuru tarihleri haberimizin detay kısmında...

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2023 17:30

Memur olmak isteyen binlerce vatandaş Kamu Personel Seçme Sınavı'nın başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Geçtiğimiz yıl lisans oturumu iptal edilen KPSS'nin bu yıl ne zaman olacağı ve başvuru tarihleri haberimizin detay kısmında...

ÖSYM SINAV TAKVİMİNİ GERİ ÇEKTİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) önceki gün yayınladığı sınav takviminde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) seçim gününe denk geldiği için geri çekti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ekim ayında yaptığı konuşmada; seçimlerin 18 Haziran 2023'te yapılacağını dile getirmişti. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde; YKS kapsamında Temel Yeterlik Testi’nin (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 18 Haziran’da yapılacağı açıklandı. İki tarihin çakışması özellikle sosyal medyada erken seçim iddialarını düşündürdü.

MKYK toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili olarak "Seçim takviminin değişmesi ile ilgili bir değerlendirmemiz yok. Prensip olarak seçim takvimi ile sınav takvimi üst üste gelmez. Bununla ilgili açıklama yapılacaktır" dedi. Çelik’in konuşması sonrası ÖSYM, sınav takvimini kurumun tüm resmi sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden geri çekti.

2023 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan KPSS 2023 sınav takvimi şu şekildeydi;

ÖSYM'nin ilk yayımladığı sınav takviminde değişiklik yapılmazsa;

2023- KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı: 23 Temmuz 2023.

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 1 ve 2. gün sınavları: 29-30 Temmuz 2023.

2023- KPSS A Grubu ve Öğretmenlik, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı: 6 Ağustos 2023.

2023 KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS lisans sınavı için başvurular 16-29 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılacak.

KPSS lisans sınavı için geç başvuru işlemleri 6-7 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.

2023 ÖSYM SINAV TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?

2023 senesi ÖSYM sınav takvimi geçtiğimiz aylarda belli olmuş fakat YKS sınavlarının seçim tarihiyle denk gelmesi sebebiyle geri çekilmişti.

ÖSYM, sınav takvimiyle ilgili çalışmasını henüz bitirmediği için önümüzdeki senenin sınav takvimi henüz belli olmadı. Fakat açıklanacak olan takvimde sadece YKS sınavları için tarihin değişmesi tahmin ediliyor.

Yorumlar