Anasayfa /  Eğitim

ÖSYM ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES'e giren yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde bu sorunun cevabını araştırıyor. Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte "ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabı ile ilgili detaylar...

Abone ol
Abone ol 06 Mayıs 2021 17:49

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2021-ALES/1) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının bir kısmı yayımlandı.

ALES sonuçları ise 27 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, dün yapılan 2021-ALES/1 temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'u erişime açıldı. İşte ÖSYM ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı... 

ÖSYM ALES TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

2021 ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. ÖSYM resmi sitesinde;

Sınava başvuran adaylar, 10 gün boyunca ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle soruların tamamına ulaşabilecek.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde ve telif hakları ÖSYM'ye ait olan sorular, yazılı izin olmadan çoğaltılamayacak, dağıtılamayacak ve yayımlanamayacak.

ALES/1 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLA

Yorumlar