Anasayfa /  Güncel /  Gündem

ÖSYM 2022 YKS tercihleri ne zaman başlıyor, son gün ne zaman?

YKS tercih robotu ile listeler hazırlandı ve üniversite tercih tarihleri bekleniyor. Beklendiği tarihten önce açıklanan YKS sonuçları ardından puanlarını öğrenen aday öğrenciler şimdi tercih adımında. ÖSYM ile yanıtlanan “üniversite tercihleri ne zaman başlıyor ve bitiyor” soruları gündemdeki yerini aldı. İşte cevapları...

Abone ol
Abone ol 25 Temmuz 2022 21:25

YKS tercihleri başlıyor! ÖSYM ile adaylarla paylaşılan YKS tercih kılavuzu sonrası heyecanla bölüm ve üniversite seçimleri bekleniyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı kılavuzu ile belli olan üniversite tercih tarihleri için geri sayım başladı. YÖK Atlas sisteminden yararlanan aday öğrenciler YKS tercih robotu ile tercih listelerini hazırladı. Peki, 2022 üniversite tercihleri ne zaman başlıyor ve bitiyor? İşte, YKS 2022 tercih süreci hakkında merak edilenler…

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS 2022 tercih kılavuzu ile belli olan tarihlerde özellikle üniversite tercihleri son günü merak ediliyor.

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre tercihler 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü başlayacak ve 5 Ağustos 2022 Cuma günü sona erecek.

Yaklaşık iki hafta sürecek YKS tercihleri http://ais.osym.gov.tr sistemi üzerinden alınacak.

YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Yök Atlas sisteminden yararlanacak öğrenci adayları YKS tercih robotu ile listelerini hazırlayabilir. İstedikleri puan türünde üniversite tercihlerini gerçekleştirecek öğrenciler kılavuz dahilinde ÖSYM AİS sisteminde olacak.

Yine kılavuz ile birlikte ÖSYM tarafından yayımlanan üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları tercihlerde belirleyici olacak.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar