Anasayfa /  Foto Galeri

ÖSO birlikleri El Bab'da mayınları temizliyor

ÖSO birlikleri El Bab'da mayınları temizliyor - Sayfa 1

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın merkezini ele geçirmesinin ardından, terör örgütü DAEŞ'in ilçeye yerleştirdiği mayın ve bomba düzeneklerini temizlemeye devam ediyor.

ÖSO birlikleri El Bab'da mayınları temizliyor - Sayfa 2

Koalisyon güçleriyle koordineli başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Bab bölgesinin kontrol altına alınmasıyla ÖSO birlikleri ilçede kontrollü bir şekilde dolaşıyor. Bazı ÖSO mensupları, cep telefonuyla ilçede fotoğraf çektiriyor. Bu arada ilçede hayvanlara zarar gelmemesi için çalışma yapan ÖSO birlikleri, kedi ve kuşlara yem vermeyi de ihmal etmiyor.

ÖSO birlikleri El Bab'da mayınları temizliyor - Sayfa 3

Terör örgütü DAEŞ'in zulmünden kaçan Suriyeliler, ilçeye tekrar gelmek için mayınların temizlenmesini beklerken, bazı aileler ilçedeki evlerine girmeye çalışırken evlere yerleştirilen mayınlar bir bir patlıyor, patlama sonucu ölen ve yaralananlar oluyor. ÖSO, evleri kontrol edilmeyen sivilleri evlerine girmemeleri konusunda uyardı.

ÖSO birlikleri El Bab'da mayınları temizliyor - Sayfa 4

Özgür Suriye Ordusu'nun saha komutalarından Hasan el-Hatib, yaptığı açıklamada, ilçenin terör örgütü DAEŞ'ten kurtarıldığını kaydetti. DAEŞ'in döşediği mayınları temizleme faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Hatib, "Bu temizlik 3-4 gün içinde bitecektir. Örgütün evlere, sokaklara ve caddelere yerleştirdiği mayın ve patlayıcıları bomba imha uzmanlarımız dedektörlerle bularak etkisiz hale getiriyor.'' dedi.