Anasayfa /  Sağlık

Osman Müftüoğlu'ndan korkutan sözler: Yanlış yola girdik

Hürriyet Gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''Koronavirüs mücadelesinde yanlış bir yola girdik, mücadelenin neredeyse tamamını aşı beklentisine yükledik'' ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2020 16:44

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgını, son dönemde yeniden tırmanışa geçti. Birçok devlet ve firma tarafından virüsü yok etmesi düşünülen aşılar geliştirildi. Son aşamaya gelen aşılardan birçoğu insan deneylerine başladı.

Türkiye'de Çin tarafından geliştirilen aşıdan satın alarak, vatandaşlara umut oldu. Testlerde büyük başarı elde eden aşılar önümüzdeki günlerde risk gruplarına göre yapılmaya başlanacak.

Toplum ise bu haberlerin ardından koronavirüs salgınına karşı eski tedbirleri unuttu. Vaka sayılarının tırmanışa geçmesinin ardından ülkemizde hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

Bugünkü köşesinden bu duruma değinen Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "Koronavirüs mücadelesinde yanlış bir yola girdik, mücadelenin neredeyse tamamını aşı beklentisine yükledik" görüşünü savundu.

Osman Müftüoğlu'nun yazısını okumak için TIKLAYIN

 
Yorumlar