Anasayfa /  Foto Galeri

Orhan Şen'den uyarı! -10 dereceyi göreceğiz

Meteoroloji, AKOM günlerdir yeni soğuk ve yağışlı sistem için uyarıyor. Öte yandan uzman isimlerden de peş peşe açıklamalar geliyor. Prof. Orhan Şen yaptığı son hava durumu açıklamasında çok kritik uyarılarda bulundu. 'Aşırı soğuklar' geliyor diyen Şen soğuk havanın kalp krizini tetikleyeceğini açıkladı.

Orhan Şen'den uyarı! -10 dereceyi göreceğiz - Sayfa 1

Bugün özellikle öğle saatlerinden sonra yeni bir yağışlı sistemin etkili olacağı bildirildi. Yeni sistemle birlikte uzun süre yerde kalacak olan kar yağışı etkili olacak. Bununla birlikte uzman isim Prof. Orhan Şen çok kritik uyarılar yaptı.

Orhan Şen'den uyarı! -10 dereceyi göreceğiz - Sayfa 2

'Aşırı soğuklar geliyor. Gece -10 larda gündüz de sıfırın üzerine pek çıkmayacak." diyen Şen özellikle kalp hastalarını sokağa çıkmaması konusunda uyardı.

Orhan Şen'den uyarı! -10 dereceyi göreceğiz - Sayfa 3

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Şen, "Bugün İstanbul'da güneyden gelen akışlarla Kuzeyden gelen akışlar öğlen saatlerinde (13-14) karşı karşıya gelecekler meteorolojide buna soğuk cephe denir. Saat 16 civarında da şiddetli yağmur oluşacak. 2-3 saat sonra 20.00'de KKY olur. Kuzey hakim olacak ve sıcaklık düşecek. Kar 24' den sonra" ifadelerini kullandı.

Orhan Şen'den uyarı! -10 dereceyi göreceğiz - Sayfa 4

Prof. Orhan Şen'in paylaşımları şu şekilde: