Anasayfa /  Yerel

Ordu'daki sağnak yağışın ardından 671 yerde heyelan meydana geldi

Ordu'nun 13 ilçede etkilisini sürdüren sağanak yağışın ardından bilanço ortaya çıktı. Toplam 671 noktada meydana gele heyelan bıraktığı hasar için 310 iş makinesi ve 420 personel ile sahada etkin bir çalışma yürüttü.

Abone ol
Abone ol 16 Ağustos 2021 13:58

Ordu’da 7 Ağustos Cumartesi akşam saatlerinde başlayan ve aralıklı olarak etkisini sürdüren yağış 14 Ağustos Cumartesi akşamına kadar devam etti. Şiddetli yağışların ardından meydana gelen hasarın bilançosu açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, meteoroloji verilerine göre önceden aldığı tedbirler ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı ve OSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması neticesinde olaylara hızlı bir biçimde müdahale edilerek olabilecek büyük olumsuzluklara da engel olundu.

 

Bölgede etkili olan şiddetli yağışların sonlanmasından sonra Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, heyelan kaldırma ve hasar tespit çalışmaları başladı. Yapılan incelemeler sonucunda 13 ilçede 671 noktada heyelanların meydana geldiği tespit edildi.

Şiddetli yağışlar öncesi tüm planlamalarını yapan Büyükşehir Belediyesi, 310 iş makinesi ve 420 personel ile şehir merkezlerinde ve kırsal mahallelerde toplam 1861 noktaya müdahalede bulundu.

Yorumlar