Anasayfa /  Popüler  /  Önemli günler

Yılbaşı yaklaşıyor! İşte yeni yıl hazırlıkları pratik öneriler

Yılbaşı heyecanı yavaş yavaş her yerde hissedilmeye başlandı. Alışveriş Merkezleri, mağazalar ışıl ışıl rengarenk süslendi bile.. Peki siz yeni yıl hazırlıklarına başladınız mı? İşte yeni yıla sevdiklerinizle birlikte mutlu girmenizi kolaylaştıracak pratik öneriler..

Abone ol
Abone ol 10 Aralık 2018 00:31

Yeni yıla girmemize 20 gün kaldı. Caddeler, alış veriş merkezleri, mağazalar rengarenk ışıl ışıl olmaya başladı bile.. Ve sıra sizde.. Aralık ayı ile birlikte evinizde yeni yıl ruhunu yaşatmak için hazırlıklara başlamanın da zamanı geldi.

Konuklarınıza nasıl bir sofra hazırlayacaksınız? Sevdiklerinizi hangi yılbaşı hediyeleri ile mutlu edeceksiniz? Yılbaşı dekorasyonunda evinizde ne gibi değişiklikler yapabilirsiniz? Yılbaşı hindisi pişirirken nelere dikkat edeceksiniz?

İşte yılbaşı hazırlıklarında size yol gösterecek, evinize mutluluk katacak birbirinden pratik öneriler…

Yılbaşı alışverişi

Önceden planlayacağınız yılbaşı alışverişi, hazırlıklara başladığınızda size zaman kazandırır. Aralık ayının ilk günlerinde dekorasyon, hediye, yemek sofrası için alışveriş yapabilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte çıkacağınız yılbaşı alışverişinde onların da fikirlerini alabilir ve bu heyecana ortak olmalarını sağlayabilirsiniz. İşte yılbaşı alışverişindeki ihtiyaç listeniz:




Çam ağacı ve süslemeler


Kırmızı, altın sarısı mumlar


Yılbaşı temalı peçete ve servis tabakları


Noel baba, çam ağacı, kar ve geyik temalı dekoratif ürünler (kırlent, battaniye, nevresim takımı, masa örtüsü, koltuk şalı vb.)


Davetli listenizde yer alan kişiler için yılbaşı hediyeler




Yılbaşı dekorasyonu

Yılbaşı dekorasyonu denince aklınıza ilk gelen ilk şeyin bir çam ağacı olduğunu biliyoruz. Yılbaşı dekorasyonu yaparken mekanınıza uygun boyutlarda bir çam ağacı almakla işe başlayabilirsiniz. Çam ağacının süslemelerini seçerken; mobilyalarınızın, koltuklarınızın, perdelerinizin, dekoratif objelerinizin renkleri ile uyumlu olmalarına dikkat edebilirsiniz.

Yılbaşı dekorasyonunda;




Konsol, kahve sehpası üzerinde inciler ve mumlar kullanabilirsiniz.


Yapay çam ağacı dallarını ya da çevrenizdeki çam ağaçlarından dökülmüş dalları kullanarak kapınıza şık bir kapı süsü tasarlayabilirsiniz. Kozalaklar, renkli boncuklar ve kuru yapraklar bu dekoratif objenize renk katabilir.


Küçük bir çam ağacını kuracak alanınız yoksa, boş bir duvarınızda tek boyutlu çam ağacı tasarlayabilirsiniz. 4 farklı boyda ahşap çubuğu boy sırasıyla aralıklarla duvarınıza tutturun ve çubukların üzerine led şeritleri sabitleyin. Tepeye bir yıldız koyun ve yaratıcı çam ağacınız hazır.


Çam ağacının altına sevdikleriniz için aldığınız hediyeleri yerleştirebilirsiniz. Özellikle çocuklarınız hediyelerine kavuşmak için yeni yıl akşamını sabırsızlıkla bekleyecek.




Sevdiklerinize yılbaşı hediyesi

Yılbaşı sofrasının hazırlıklarına yoğunlaşıp sevdiklerinizi mutlu etmeyi ihmal etmeyin. Yılbaşı hazırlıklarında kendinize hediye alışverişi için mutlaka zaman ayırın.

Sevdiklerinize mutlu bir yıl dilemek için kişiye özel seçimler yapmanızı öneririz.

Yılbaşı sepeti, parfüm, kahve fincanı seti, fotoğraf makinesi, mutfak robotu, yılbaşı kartı, mp3 çalar, cep telefonu, süper kahraman oyuncakları, kutu oyunları bunlardan sadece bazıları…

Hediye seçeneklerine alternatif olarak Milli Piyango biletini de ekleyebilirsiniz.

Yılbaşı sofrası ve davetliler

Erken yılbaşı hazırlıklarında davetli listesini ve yılbaşı sofrası için hazırlayacağınız yemekleri belirlemek yeni yıl akşamı yaklaştığında işinizi kolaylaştırır. Davetli sayısını belirledikten sonra şu hazırlıkları yapabilirsiniz:




Pişmiş hindi siparişi verecekseniz, nereden sipariş vereceğinizi belirleyin.


Hindi pişirecekseniz, hindiyi bütün mü, parçalanmış olarak mı pişireceğinize karar verin. Hindiyi nereden satın alacağınızı da kesinleştirin.


Yılbaşı mezeleri

 için hazırlık yapın. Mezeler, zeytinyağlı yemekler, yılbaşı pastası, hindi ve aperatiflerin hazırlığında kullanacağınız baharat, şeker, un, zeytinyağı gibi malzemeleri önceden alabilirsiniz.




Alışverişinizi zaman yaklaştığında telaşlı bir şekilde yaparsanız, evinize eksiklerle dönebilirsiniz. Bu nedenle yılbaşı alışverişinizi zamana yayarak, rahat ve keyifli bir şekilde yapın. Böylece dekoratif yılbaşı sofrası hazırlamak için bolca zamanınız olacaktır.

Şık bir yılbaşı sofrası için şunları yapabilirsiniz:




Masanızın üzerine ışıltılı bir dekor asın. (Büyük bir yıldız olabilir)


Masanızın renkleriyle ev dekorasyonu renkleri bütünlük oluştursun.


Servis tabaklarınız ve peçeteleriniz yılbaşı temalı olsun.


Masada inci dizileri, kocalaklar ve çam yaprakları kullanın.


Zengin bir sofra kuracağınız için masa büyüklüğü ile orantılı objeler kullanın. Dekorlarınız yemeklerinizin önüne geçmesin.



Yorumlar