Anasayfa /  Foto Galeri

Önce sağanak, sonra kar geliyor! 27 Şubat Meteoroloji'den son dakika uyarıları

Yurdun batı kesimlerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, şiddetli fırtına ve sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. İstanbul ve İzmir'de de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava muhalefeti nedeniyle İDO seferlerinden de iptal haberleri geldi. Öte yandan Meteoroloji, hafta sonu için birçok ile kar yağışı uyarısı yaptı. İşte il il hava durumu...

Önce sağanak, sonra kar geliyor! 27 Şubat Meteoroloji'den son dakika uyarıları - Sayfa 1

UYARILAR KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde fırtına (50-80 km/sa), Marmara ile Ege'de kuvvetli fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Önce sağanak, sonra kar geliyor! 27 Şubat Meteoroloji'den son dakika uyarıları - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde fırtına(50-80 km/sa), Marmara ile Ege'de kuvvetli fırtına (70-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Önce sağanak, sonra kar geliyor! 27 Şubat Meteoroloji'den son dakika uyarıları - Sayfa 3

Beklenen fırtına istanbul'da etkili oluyor!

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün lodos tahmini sabaha karşı gerçekleşti. Üsküdar, Kadıköy ve Bostancı sahilde etkisini bir hayli gösteren lodos, dalga boylarını yükseltti. 
Denizde gecenin sakinliği yerini hareketliliğe bıraktı 
Gece boyunca megakentin Anadolu Yakasındaki ilçelerinden deniz oldukça sakin görülürken sabaha karşı hareketlilik başladı. Özellikle Kadıköy, Üsküdar ve Bostancı sahilinde dalgalar insan boyunu geçerken iç kesimlerde soğuk hava etkili oldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre lodosun gün içerisinde zaman zaman etkili olması beklenirken deniz ulaşımında yaşanan iptaller veya ertelemeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları resmi Twitter adresinden ve İnternet sitesinden dakika dakika duyuruluyor. 

Önce sağanak, sonra kar geliyor! 27 Şubat Meteoroloji'den son dakika uyarıları - Sayfa 4

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (70-100 km/sa) esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 17°C

Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 18°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 16°C

Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 22°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı