Anasayfa /  Foto Galeri

Omicron'un belirti listesi güncellendi! İşte yeni semptomları

Dünya genelinde baskın tür haline gelen Omicron ile semptomlar da değişiyor. Son açıklama İngiltere'den geldi. Omicron'un yeni semptomunu açıklandı ve belirti listesi güncellendi.

Omicron'un belirti listesi güncellendi! İşte yeni semptomları - Sayfa 1

2019'un son günlerinde hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) son dönemde Omicron varyantı ile gündemde. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olan Omicron'un yayılması ile koronavirüste görülen semptomlar da değişiyor. İngiltere'den gelen son Haber Omicron'da yeni semptomuna işaret ediyor. Bu hafta bel ağrısı ilk koronavirüste en sık görülen 20 semptom listesine eklendi.

Omicron'un belirti listesi güncellendi! İşte yeni semptomları - Sayfa 2

HER 5 KİŞİDEN 1'İNDE GÖRÜLDÜ

İngiliz Sun gazetesinde yer alan habere göre, bel ağrısı geçen hafta Kovid-19 hastalarının yüzde 20'si tarafından bildirildi. Başka bir deyişle ülkede koronavirüse yakalanan her 5 kişiden 1'i bel ağrısı semptomu gördüğünü bildirdi.

Omicron'un belirti listesi güncellendi! İşte yeni semptomları - Sayfa 3

Söz konusu listede ilk beşte ise hala burun akıntısı (yüzde 74), baş ağrısı (yüzde 68), boğaz ağrısı (yüzde 65), yorgunluk (yüzde 64) ve hapşırma (yüzde 60) bulunuyor. Varyantın ortaya çıktığı Güney Afrika'daki doktorlar, bir süredir bel ağrısının Omicron'un bir işareti olduğu konusunda uyarılarda bulunuyordu.

Omicron'un belirti listesi güncellendi! İşte yeni semptomları - Sayfa 4

DAHA BULAŞICI AMA DAHA HAFİF!

Öte yandan ilk bulgular Omicron'un Delta ve Wuhan versiyonlarına kıyasla daha bulaşıcı ancak daha hafif olduğu yönünde. Omicron varyantının daha düşük şiddette seyretmesi hem bu varyantın özelliklerine, hem de aşı ve enfeksiyon sayesinde artan bağışıklığa bağlanıyor.