Anasayfa /  Foto Galeri

Omicron'dan daha tehlikeli varyant tespit edildi!

Omicron varyantının alt türü BA.2'nin hızla yayıldığı ülkelerin başında gelen Danimarka'da yapılan bir araştırma, alt varyantın Omicron'a göre daha tehlikeli olduğunu ortaya koydu.

Omicron'dan daha tehlikeli varyant tespit edildi! - Sayfa 1

Koronavirüs salgınına karşı sıkı önlemler ve yüksek oranda aşılama ile karşı koyan Danimarka’da son dönemde Omicron varyantı ile birlikte vaka sayıları artmaya başlamıştı.

Omicron'dan daha tehlikeli varyant tespit edildi! - Sayfa 2

Ülkede son dönemde Omicron varyantının alt türü olan BA.2 de hızla yayılırken, bilim insanları Omicron BA.2’nin çok daha tehlikeli olduğunu ortaya çıkaran bir bilimsel araştırma hazırladı.

Omicron'dan daha tehlikeli varyant tespit edildi! - Sayfa 3

Danimarka’nın saygın üniversitelerinden Kopenhag Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarıyla Danimarka Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa araştırmasında Omicron BA.2’nin orijinal Omicron varyantına göre çok daha fazla bulaşıcı olduğu duyuruldu.

Omicron'dan daha tehlikeli varyant tespit edildi! - Sayfa 4

Araştırmanın henüz hakemli bir dergide yayınlanmadığını hatırlatan bilim insanları ilk bulgulara göre BA.2’nin ilk Omicron varyantı olan BA.1’e göre hem aşı olanlarda hem de aşısızlarda daha kolay bulaşabildiği kayıtlara geçti.