Anasayfa /  Foto Galeri

Omicron varyantının yeniden enfeksiyon riski ne kadar?

Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 89 ülkede tespit edilen Omicron varyantının vakaları dünya genelinde artmaya devam ederken, bilim insanları endişe veren varyantı anlamak için kıyasıya yarışıyor. İngiltere'de yapılan yeni bir çalışma, Omicron vakalarının her iki günde bir ikiye katladığını ve bulaştırma katsayısının (R) 3 olduğunu gösterdi.

Omicron varyantının yeniden enfeksiyon riski ne kadar? - Sayfa 1

İngiltere’deki Imperial College of London Üniversitesi tarafından yapılan son çalışmada, Omicron varyantının, geçmiş enfeksiyondan veya iki aşı doz aşı ile elde edilen bağışıklıktan büyük ölçüde kaçtığı görüldü.

Omicron varyantının yeniden enfeksiyon riski ne kadar? - Sayfa 2

YENİDEN ENFEKSİYON RİSKİ 5,4 KAT DAHA FAZLA

Imperial College London müdahale ekibinin yeni raporu, Omicron varyantı ile yeniden enfeksiyon riskinin Delta varyantından 5,4 kat daha fazla olduğunu gösterdi. Bu durum, geçmiş Omicron enfeksiyonun ardından, yeni Omicron enfeksiyonuna karşı korumanın yüzde 19 kadar düşük olabileceği anlamına geliyor.

Omicron varyantının yeniden enfeksiyon riski ne kadar? - Sayfa 3

Araştırmacılar, İngiltere'deki Omicron vakalarının yayılımını takip etmek amacıyla, 29 Kasım ve 11 Aralık 2021 tarihleri ​​arasında Covid-19 testi yapılan hastaların PCR testi verilerini kullandı. 

Omicron varyantının yeniden enfeksiyon riski ne kadar? - Sayfa 4

300 BİNİ AŞKIN KİŞİNİN VERİLERİ İNCELEDİ

Çalışma, bir S geni hedef yetmezliği (SGTF) nedeniyle Omicron enfeksiyonuna sahip olduğu belirlenen kişilerin yanı sıra Omicron enfeksiyonunu doğrulayan genotip verileri olan kişileri içeriyor. Genel olarak, S geni hedef yetmezliği olmayan (başka bir varyantla enfekte olması muhtemel) 196 bin 463 kişi, 122 bin 63 Delta ve bin 846 Omicron vakası analize dahil edildi.