Anasayfa /  Foto Galeri

Omicron varyantına karşı umut verecen araştırma! Antikor...

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülkede baskın varyant haline gelen Omicron'a ilişkin ABD'li bilim insanlarından umut veren bir haber geldi. Yeni çalışmada, tam aşılı ve aynı zamanda Covid-19'a yakalanan kişilerin antikorlarının yüzde 1000 düzeyinde arttığı ve "süper bağışıklığa "sahip olduğu belirtildi. Uzmanlar, bu durumun kişinin corona virüsün farklı versiyonlarına maruz geldiği için antikorlarının çeşitlenmesi sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Omicron varyantına karşı umut verecen araştırma! Antikor... - Sayfa 1

ABD’de yeni bir araştırma, aşı olduktan sonra Covid-19’a yakalanan insanların antikorlarının çeşitlendiğini ve sonraki enfeksiyonlara karşı çok güçlü bir şekilde korunduğunu gösterdi. 

Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi'nde Delta dalgası sırasında yürütülen yakın tarihli bir çalışmanın arkasındaki araştırmacılar, bu çift katlı korumayı "süper bağışıklık" olarak tanımladı. 

Omicron varyantına karşı umut verecen araştırma! Antikor... - Sayfa 2

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) verileriyle desteklenen bulguları hem aşılı hem de önceden Covid-19’a yakalanan kişilerin bağışıklık savunmasının diğerlerine göre çok daha gelişmiş olduğunu gösterdi. 

Omicron varyantına karşı umut verecen araştırma! Antikor... - Sayfa 3

TAM AŞILI OLMANIN ÖNEMİ

Bununla birlikte konuya ilişkin CNN’e açıklama yapan Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi'nden Dr. Robert Murphy, süper bağışıklığı edinmek için tam aşılı olmanın önemine vurgu yaptı:

Omicron varyantına karşı umut verecen araştırma! Antikor... - Sayfa 4

“Süper bağışıklık, aşılama temeli olmadan çalışmaz. Tek başına doğal bir enfeksiyon, şiddetli hastalık ve uzun süreli Covid-19 risklerinin ötesinde bir şey sağlamayacaktır."