Anasayfa /  Politika

Ömer Turan: Siyasette, çanlar AK parti için çalıyor

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ömer Turan, siyasette yeni parti iddialarını değerlendirirken "Siyasette, çanlar AK parti için çalıyor" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2019 14:44

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan'ın parti kuracağı yönündeki iddialar yüksek sesle dile getiriliyor. Söz konusu iddialar şu ana dek yalanlanmazken AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yazar Ömer Turan dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Siyasette yeni parti iddialarını değerlendiren Ömer Turan, "AK Parti içinden çıkacak iki yeni oluşumun Siyasette yeni bir Sinerji ve alternatif oluşturacak kadar başarılı olacağını zannetmiyorum. Ama AK Parti'ye bölecek kadar güçleneceklerini herkes gibi ben de öngörüyorum. Siyasette, Çanlar AK parti için çalıyor" ifadelerini kullandı.

Ömer Turan'ın konuya ilişkin değerlendirmesi şu şekilde:

1. Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu aralarındaki sorunları çözemedi. Daha doğrusu Sayın Gül sayın Davutoğlu'na sıcak bakmıyor. Dolayısıyla ikisinin içinde olacağı tek bir parti Şimdilik söz konusu değil. Gül, Ali Babacan ve onun kuracağı partiyi destekliyor.

2. Ahmet Davutoğlu Ali Babacandan bagımsız kendi parti çalışmasını yürütüyor. Davutoğlu aynı zamanda bağımsız bir partiden ziyade AK Parti'nin içinde muhalefet bayrağını açmaya çalışılacak. Bu olmazsa, o zaman yeni Partisi'ni kuracak.

3. Hasılı kelam, şu an tek bir parti değil iki partinin kurulması söz konusu. Biri Abdullah Gül'ün desteğini arkasına alan Ali Babacan'ın önderliğinde, Diğeri ise Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde. Tabii bu şimdilik böyle Siyasette 24 saat çok uzun bir süreçtir.

4. Abdullah Gül'ün Ahmet Davutoğlu'na yönelik rezervi kırılabilirse, o zaman Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun da içinde olacak tek bir parti kurulabilir. Şimdilik iki ismin birleşmesi imkansız gibi gözüküyor, bakalım zaman ne gösterecek.

5. Abdullah Gül Siyasette sağlamcılıgı ile bilinir. Sayın Gül bilinenin aksine kararsız değildir Sadece temkinlidir. Kendince gerekli gördüğü temasları sağlar ve konjektörün uygun olduğuna kanaat getirirse hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir kararlılıkla ortaya çıkabilir.

6. Kararsız olmakla eleştirilen Abdullah Gül'ün yakın Türk siyasi tarihinde 3 kritik noktada müthiş bir kararlılık gösterdiğini siyasetle yakından ilgilenen Herkes bilir. Ilki Fazilet Partisi içindeki yenilikçiler hareketi, ikincisi tezkere, üçüncüsü ise 27 Nisan süreci.

7. Bu üç kiritik konuda Gül'ün inanılmaz bir şekilde kararlı olduğunu ve bu üç konuda sonuna kadar gittiğini Herkes bilir. Bu üç konuda gösterdiği kararlılığın Emarelerini uzun süre sonra ilk kez göstermeye başladığını düşünüyorum. Gül kararlılığı ile hepimize şaşırtabilir.

8. Türk siyaseti ve AK Parti yeni oluşumlara gebe. Yeni oluşumlar her dönem dile getirilmişti ama hiçbir zaman ciddiye alınmamıştı ilk kez Bu kadar ciddiye alınıyor Çünkü şartlar değişti. AK Parti içinden 2 yeni partinin çıkması çok süpriz olmaz.

9. Bu iki yeni oluşumu ancak AK Parti'nin kendisi engelleyebilir. Ama ben AK Parti'nin tam bir akıl tutulması yaşadığını görüyorum. Dolayısıyla kendi içinden 2 yeni Parti'nin çıkmasını engelleyecek hamlelerde bulunacağını sanmıyorum. AK Parti kriz yönetme kabiliyetini kaybetti.

10. AK Parti içinden çıkacak iki yeni oluşumun Siyasette yeni bir Sinerji ve alternatif oluşturacak kadar başarılı olacağını zannetmiyorum. Ama AK Parti'ye bölecek kadar güçleneceklerini herkes gibi ben de öngörüyorum. Siyasette, Çanlar AK parti için çalıyor.


Yorumlar