Anasayfa /  Politika

Ömer Çelik'ten ABD'ye 'sözde Ermeni soykırımı' tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'li senatörlerin Biden'a 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıma çağrısıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol 22 Nisan 2021 18:56

Ömer Çelik konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, "Herhangi bir şekilde bir müttefikimizin geçmişte tarihe mal olmuş olaylar hakkında 'Ermeni soykırımı' gibi sözde bir ifadeyi kullanması müttefiklik ilişkilerine yakışmaz." ifadelerini kullandı.


İşte AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamaları:

Herhangi bir şekilde bir müttefikimizin geçmişte tarihe mal olmuş olaylar hakkında 'Ermeni soykırımı' gibi sözde bir ifadeyi kullanması müttefiklik ilişkilerine yakışmaz

Esasında dünyanın her tarafında bu sözde Ermeni soykırımıyla ilgili bir sektör vardır. Bu sektör diasporanın içerisine yerleşmiş bir sektördür. Bu sektör, sürekli olarak Ermenistan'da, Kafkaslardaki normalleşmeyi de rehin tutmaktadır.

Geçmişte Cumhurbaşkanımız çok net bir açıklama yaptı, 'Otursun tarihçiler arşivlerini açsın. Biz de arşivlerimiz açalım. Bütün ülkeler arşivlerini açsın. Masaya koyalım ve otursun tarihçiler bir karar versin. Bu karara da hep beraber uyalım' dedi ama maalesef Ermenistan tarafı yanaşmadı.

Etiketler Ömer Çelik
Yorumlar