Anasayfa /  Teknoloji

Ölümcül oyunun arkasındaki gerçek ortaya çıktı

Dünya çapında kriz yaratan ve ağına düşürdüğü gençleri intihara sürükleyen oyun Momo'nun arkasındaki gerçek ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 19 Eylül 2018 16:43

Dünya çapında kriz yaratan ve ağına düşürdüğü gençleri intihara sürükleyen oyun Momo'nun arkasındaki gerçek ortaya çıktı.

Meksika'da yaratılan sanal karakter Momo, mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden ulaştığı kişileri intihara sürükleyebiliyor.Mavi Balina'dan sonra yeni tehlike olarak görülen ve dünyada bir virüs gibi yayılan Momo ile ilgili gerçek de ortaya çıktı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Momo görselinin orjinali Japon özel efekt şirketi olan Link’in tasarladığı bir heykelin fotoğrafı.

Bu yüz ilk kez 2016 yılında Tokyo fetiş müzesinde sergilenen heykelin gerçek ismi ise "Anne kuş."

"Anne kuş" Momo ilke kez 2016 yılında bir Japon Instagram hesabında görüldü. İki yıl sonra ise Facebook’taki bir grupta oyunun başladığını belirten bir post paylaşıldı.

Popüler paylaşım sitesi Reddit'in Facebook hesabında bir kullanıcı tarafından paylaşılan postta ise insanlar oyuna davet edilmeye başlandı.

Kolombiya, Arjantin ve Hindistan gibi ülkelerde intihar vakaları art arda geldi ve ardından da yetkililer ailelere Momo ile ilgili uyarılar yayınlamaya başladı.

Uzmanlar ise bu tip sanal oyunlara karşı aileleri uyarmaya devam ediyor.




Yorumlar