Anasayfa /  Foto Galeri

Ölüm aylıkları ek ödeme dahil 5 bin 200 liraya yükseldi

Emekli maaşlarının zamlanmasıyla birlikte vefat eden kişinin eşi, çocukları ve anne/babasına bağlanan ölüm dul yetim aylığı da arttı. Ölüm aylığı alanlar da ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere enflasyon oranına göre maaşlarını zamlı alıyor. SSK ve Bağ-Kur tarafından verilen ölüm aylıkları 2021 yılında yüzde 8.36 zamlandı. Buna göre en düşük ödeme 453 liraya yükseldi. Hisse oranına göre ise bu miktar 5 bin TL'yi geçiyor.

Ölüm aylıkları ek ödeme dahil 5 bin 200 liraya yükseldi - Sayfa 1

SSK ve Bağ-Kur’dan ölüm aylığı alanlar emekli maaş zamlarını takip ediyor. Dul ve yetim aylığı olarak da tanımlanan ölüm aylığı her yıl emekli maaşlarına yapılan zam oranından etkileniyor

Ölüm aylıkları ek ödeme dahil 5 bin 200 liraya yükseldi - Sayfa 2

Açıklanan yeni zam oranları ile birlikte SSK ve Bağ-Kur, dul ve yetim aylıkları da arttı. Ocak başında açıklanan enflasyon oranına göre dul ve yetim aylıkları yeni senede ocak-haziran döneminde yüzde 8.36 arttı.

Ölüm aylıkları ek ödeme dahil 5 bin 200 liraya yükseldi - Sayfa 3

Ölüm aylığı en düşük miktar 453 liraya yükseldi. Ancak bu aylıkta önemli bir şart bulunuyor. O şart ise hisse oranı oluyor. Hisse oranının yüzde 75'e çıktığı durumlarda ölüm aylığı 5 bin TL'nin üzerine çıkıyor.

Ölüm aylıkları ek ödeme dahil 5 bin 200 liraya yükseldi - Sayfa 4

Ne kadar ödeniyor?

Ocak ayında yüzde 25 hisse oranına göre en düşük ölüm aylığı ek ödeme ile birlikte 453 lira olacak, yüzde 75 hisse oranına göre de en yüksek ölüm aylığı ek ödeme dahil 5.202 lira olacak.