Anasayfa /  Foto Galeri

Ölmeden kendine türbe gibi mezar yaptı, içine ölen eşini gömdü

Rize'de emekli inşaat ustası İsmail Delibaş 31 yıl önce kendisi için yaptırdığı mezarı zamanla türbe haline getirdi. Ölüm tarihini boş bıraktığı, 'ruhuna Fatiha' yazılı mezar taşı da hazırlatan Delibaş, vefat eden eşini yaptığı mezara defnetti.

Ölmeden kendine türbe gibi mezar yaptı, içine ölen eşini gömdü - Sayfa 1

İlçenin Duygulu köyü Cami Mahallesi'nde oturan emekli inşaat ustası İsmail Delibaş, 31 yıl önce kendi mezarını yaptırmaya karar verdi.

Ölmeden kendine türbe gibi mezar yaptı, içine ölen eşini gömdü - Sayfa 2

Kendi kazdığı mezarını türbeye çeviren Delibaş, mezar taşını da hazırladı. Ölüm tarihini boş bıraktığı mezar taşına, 'ruhuna Fatiha' yazan Delibaş, türbe mezara 6 yıl önce vefat eden eşi Emine Delibaş'ı defnetti. Yürüme zorluğu çeken Delibaş, evinin balkonundan türbe mezarı seyrediyor.

Ölmeden kendine türbe gibi mezar yaptı, içine ölen eşini gömdü - Sayfa 3

"KİMSE MEZARIMI KAZMAYLA UĞRAŞMASIN"

Vefat ettiğinde kimsenin mezarını kazmasıyla uğraşmasını istemediğini anlatan İsmail Delibaş, "Annem, babam, kardeşim ve eşimi kaybettim. Ben hala yaşıyorum."

Ölmeden kendine türbe gibi mezar yaptı, içine ölen eşini gömdü - Sayfa 4

"Dünya işi böyledir. Bu mezarı yaptırdığım zaman 'ölüme her zaman hazır olalım, ne zaman gelir, belli olmaz' dedim. Herkes benim yaptığım gibi de yapamaz. Onlar acele yapar. Ben özendim, temiz ve güzel yaptım. Mezarı kazdığımda içerisine girip, yattım."